Menu

PDC Machines

Membraan Gascompressoren bieden 100% olievrije compressietechniek

Van Elewout Kompressoren heeft in 2014 het importeurschap verworven voor de membraan (diafragma) compressoren van het gerenommeerde Amerikaanse merk PDC Machines.

PDC Machines is al tientallen jaren Dè specialist in de productie van industriële hoge druk gas compressoren en heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd met de hoogste kwaliteit en meest betrouwbare machines in hun segment.

PDC membraan compressoren worden gebruikt voor het comprimeren van allerlei soorten gassen in zowel industriële als duurzame energie (groen stroom) toepassingen.

Met hun jarenlange ervaring in het behandelen van corrosieve, synthetische, giftige en ontvlambare gassen, evenals allerlei gas samenstellingen, kan PDC een uitgebreid assortiment bieden van standaard oplossingen en op maat gefabriceerde hoge druk membraan compressoren, van 2 kW tot 150 kW, capaciteit tot wel 3000 Nm3/uur en met uitgangsdrukken van 3.4 tot 4137 bar.

PDCcompressor.jpg 

Download de brochure voor meer informatie pdf logo

Membraan compressoren

Metallische diafragma compressoren, oftewel membraan compressoren bieden de ideale oplossing voor het comprimeren van gassen waarbij absoluut geen vervuiling kan plaatsvinden tijdens het proces en geen gas lekkages mogelijk zijn.

Bij traditionele zuigercompressoren en andere compressie technieken kan olie langs de zuigerringen lekken en daarmee het gas vervuilen.

Om hoog zuivere en/of gevaarlijke gassen gegarandeerd 100% olievrij te kunnen comprimeren is het gebruik van een membraan compressor de enige optie.

PDC’s geavanceerde design maakt gebruik van een set metallische diafragma’s om de zuiger en inherente componenten van het gas te isoleren. De zuiger stuurt een kolom hydraulische vloeistof aan en deze kolom beweegt vervolgens de diafragma’s om het gas te comprimeren.

De voornaamste voordelen:

  • Hoge product zuiverheid; Een set hoogwaardige diafragma’s isoleren de hydraulische olie van het proces gas zodat de kwaliteit van het gecomprimeerde gas aan de uitgang exact hetzelfde is als de kwaliteit van het gas aan de ingang van de compressor.
  • Hoge betrouwbaarheid en compressor uptime wordt gerealiseerd door de superieure levensduur van de componenten die minimaal onderhoud  nodig hebben en langdurig probleemloos functioneren.
  • Hoge efficiëntie, laag energie verbruik en minimale operationele kosten.
  • Geluidsarme compressietechniek met geluidsniveaus niet hoger dan 85 dBA.
  • Snelst mogelijke levertijd in de markt. Doordat de belangrijkste componenten in eigen fabriek worden gefabriceerd kunnen de hoogste kwaliteitscontroles worden gegarandeerd en een hoge flexibiliteit worden geboden voor het realiseren van korte levertijden.

 

Neem contact met ons op zodat we samen met u kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn.