Persluchtconditionering

Het continue verbeteren van de kwaliteit van uw perslucht is bepalend voor uw succes

Van Elewout uw persluchtpartner

Persluchtconditionering waterafscheiders

Perslucht gecomprimeerd door een compressor zal in bepaalde toepassingen moeten worden behandeld om aanwezige partikels, olieresten en vocht te verwijderen. Partikels worden verwijderd door persluchtfilters. Vocht door middel van persluchtdrogers en olie met speciale perslucht oliefilters. Met perslucht conditionering zijn alle denkbare perslucht kwaliteitsnormen te realiseren zoals:

  • ISO 8573-1 2010 alle klassen- Industriële persluchtkwaliteit
  • EN 12021- Europese ademluchtnorm
  • Pharmacopoeia – Medische persluchtnorm

 

Bekijk producten

 

persluchtconditionering-ir-section-v1-1182

Koeldroger

Een efficiëntere en eenvoudige manier van droging is door middel van een perslucht koeldroger. Deze luchtdroger koelt de perslucht af met behulp van een gesloten koelgas circuit net als een koelkast en laat het condenseren bij ongeveer 3 ºC waarna de perslucht weer wordt opgewarmd. Perslucht koeldrogers zijn er in vele kwalteiten. Van Elewout levert u alleen de hoogste kwaliteit voorzien van milieu vriendelijke koelmiddelen voor betaalbare prijzen.

Adsorptiedroger

Indien nog drogere perslucht gewenst is kan een adsorptiedroger worden geïnstalleerd. In een adsorptie luchtdroger wordt de perslucht behandeld met een speciaal adsorbent. De perslucht kan hierdoor voldoen aan de hoogste eisen van vochtverwijdering en luchtkwaliteit met een drukdauwpunt tot -70°C. Een adsortiedroger kan koud, warm of vacuum genereren. Meer weten? Bel nu met onze persluchtexperts.

persluchtconditionering-ir-section-v1-1184
persluchtconditionering-ir-section-v1-1186

Persluchtfilter

Persluchtfilters verwijderen partikels en olie uit de perslucht. Olie kan voor sommige gereedschappen juist noodzakelijk zijn. In deze gevallen wordt een olienevelaar geplaatst in de persluchtleiding. In de meeste industriële toepassingen is echter olieverwijdering noodzakelijk. Olie kan worden verwijderd door filtratie, voorfilters en actiefkool filters. Actiefkool filters kunnen zelfs de kleinste aerosolen en oliedampen verwijderen tot technisch olievrije perslucht.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Hoe komt er vocht in perslucht?

De omgevingslucht die we aanzuigen in een compressor bevat altijd waterdamp hetgeen we uitdrukken in luchtvochtigheid. Bij het comprimeren naar bijvoorbeeld 10 bar wordt dezelfde omgevingslucht 10 keer samengedrukt opgeslagen in een persluchtketel. De relatieve luchtvochtigheid is in deze ketel is dus 10 keer vergroot. Deze verhoogde luchtvochtigheid wordt zichtbaar in condensaat uit de perslucht.

persluchtconditionering-ir-section-v1-1189

Wat is de kwaliteitsnorm voor perslucht?

Om zeker te zijn dat uw perslucht voldoet aan de eisen is het goed te weten dat er een internationale norm bestaat waarmee exact kan worden aangegeven hoe droog en hoe olievrij de perslucht precies moet zijn. Deze norm is de ISO 8573-1:2010 waarin er 3 vervuilingen (vocht, olie en partikels) worden geclassificeerd. Meer weten? Neem nu contact op met een van onze persluchtadviseurs.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.