CO2 compressor

Uw partner voor CO2 compressoren voor CO2 recovery, 100 % olievrij en duurzaam tot 40 bar.

Van Elewout uw gastechniek partner

CO2 compressoren

Een CO2 compressor is bij uitstek geschikt voor het hergebruik van CO2 in een productie process zoals bijvoorbeeld bij het brouwen van bier. Voor deze toepassing zijn de olievrije CO2 compressoren van ABC de beste oplossing. Van Elewout is officieel partner van ABC compressors, de meest efficiënte en betrouwbare CO2 compressoren verkrijgbaar in de gehele markt. Met de gepatenteerde horizontale bouwwijze zijn deze compressoren eenvoudig toegankelijk voor onderhoud en vrijwel trillingsvrij. Onze sales engineers helpen u graag verder met een compressor selectie of samenstelling van uw complete CO2 compressor installatie.

Ontdek onze CO2 compressoren

Populaire CO2 compressoren

co2-compressor-gastechniek-ir-section-v1

CO2 recovery compressor

Samen met Van Elewout kompressoren biedt ABC compressors u toegang tot de meest betrouwbare en efficiënte CO2 compressoren van de markt. Deze ABC CO2 recovery hogedruk compressoren onderscheiden zich door hoge efficiëntie, lage onderhoudskosten en betrouwbaarheid. Volledig autonoom werkende installaties die naar eigen smaak zouden kunnen worden geplaatst in een behuizing naar keuze.

De ABC CO2 compressor duurzaam en efficiënt

De ABC CO2 compressor is de meest efficiënte in de markt. De unieke horizontale bouwwijze van de cilinders zorgt voor een efficiency voordeel van ongeveer 15%. Deze constructie zorgt tevens voor een nagenoeg trillingsvrije machine. Hierdoor is geen speciale fundatie nodig. De aandrijving van het compressorblok is direct en dus zonder efficiëntie verliezen. De ABC compressoren zijn leverbaar met een variabele speed regeling waardoor de compressor altijd precies de juiste hoeveelheid CO2 comprimeert. De speciale heatrecovery zorgt voor een terugwinning van 50% van het opgenomen vermogen. Onze gastechniek specialisten maken graag een calculatie voor u om u te laten zien hoeveel u kunt besparen.

co2-compressor-ir-section-v1-710

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is een is een PET compressor?

Voor het produceren van PET Flessen is perslucht nodig. Een pet fles is een kunstof verpakking fles die we kennen van frisdranken. De Petfles die vervaardigd is uit polyethyleentereftalaat. Dit is een polyester kunststof. Dit materiaal is een een zeer goed thermoplast en dus zeer eenvoudig vervormbaar onder verhitting. De Pet Flessen worden gevormd onder een druk van 40 bar. De perslucht dient droog en olievrij te zijn en een constante druk bezitten.

co2-compressor-ir-section-v1-713

Wat is een CO2 compressor?

Een CO2 compressor wordt vaak gebruikt bij bierbrouwerijen voor het hergebruik van CO2. De compressoren zuigen de CO2 uit het productieproces aan en comprimeren het naar 20 bar. Een CO2 compressor is altijd olievrij. ABS compressors fabriceert CO2 compressoren al sinds begin jaren 70 en is wereldwijd marktleider is CO2 compressie. Een CO2 compressor is een maatproduct. Neem contact op met onze CO2 specialist binnen het van Elewout team en laat u uitgebreid voorlichten.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.