Gastechniek

Uw specialist voor betrouwbare gastechniek, gascompressie in zowel hoge- als lage druk

Van Elewout uw gastechniekpartner

Gastechniek en gascompressor

Onder Gastechniek verstaan wij het proces van Gas Separatie zoals een stikstofgenerator of zuurstofgenerator. Maar ook gascompressie zoals het comprimeren van Aardgas (CNG), Biogas, Waterstof, Stikstof, Zuurstof, helium, CO2 enzovoorts. De keuze en samenstelling van deze systemen doen wij samen met u. Onze sales engineers helpen u graag verder met een gascompressor aanbieding of samenstelling van uw complete gastechniek installatie.

Ontdek onze mogelijkheden

Meest populaire gastechnieken

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

gastechniek-ir-section-v1-568

Gas schroefcompressor

Een schroefcompressor voor het comprimeren van gas is vaak een zeer efficiente manier van comprimeren. Een gasschroefcompressor wordt vaak ingezet voor het comprimeren van biogas en aardgas. Een gas schroefcompressor is zeer geschikt voor het aanzuigen van lage druk en compressie tot 20 bar. Daarnaast is een gasschroefcompressor ook heel geschikt als gasbooster. Een gasompressor is vrijwel altijd maatwerk. Meer informatie nodig? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak met technisch adviseur om uw wensen samen door te nemen.

Gasgenerator

Met behulp van perslucht is het mogelijk om uit onze omgevingslucht twee soorten gassen te genereren namelijk stiksof en zuurstof. Dit wordt gedaan in een gasgenerator. Een stikstofgenerator is de ideale oplossing voor productie op locatie van stikstof, goedkoper en duurzamer als traditionele levering door gasbedrijven. Een zuurstofgenerator zorgt voor continue zuivere zuurstof toevoer op iedere locatie denkbaar zonder opslag. Nieuwsgierig geworden?  Het Van Elewout team helpt u en ontzorgt u bij de keuze van de juiste componenten.

gastechniek-ir-section-v1-570
gastechniek-ir-section-v1-572

Gas zuigercompressor

De meest gebruikte soort compressor voor het comprimeren van gas is de zuigercompressor. Een gas zuigercompressor kan hoge drukken bereiken tot wel 500 bar. Ook als olievrije gascompressor is een zuigercompressor een prima oplossing, bijvoorbeeld voor de compressie van CO2. We zien zuigercompressoren toegepast worden voor compressie van stikstof, aardgas (CNG), biogas, helium en waterstof. Een gascompressor kiezen betekent te bepalen wat de beschikbare inlaatdruk is, welk flow gewenst is en welke einddruk behaald dient te worden, kortom maatwerk. Neem vandaag nog contact op met ons gascompressor specialisten.

Ontdek onze gascompressoren en gasgeneratoren

Populaire gascompressoren