Aardgas compressor

Uw specialist voor betrouwbare en veilige gascompressoren hoge en lage druk voor industriële toepassingen.

Van Elewout uw aardgas compressor partner

Aardgas compressor

Een aardgas compressor is bijna altijd maatwerk. De inlaatdruk verschilt per locatie. Maar ook de gewenste compressiedruk is bijna nooit hetzelfde. Bij Van Elewout kunt u elke variant aardgascompressor verkrijgen. Laat u professioneel adviseren en verwelkom binnenkort uw op maat ontworpen aardgas compressor.

Ontdek uw volgende aardgascompressor

Aardgascompressoren uitgelicht

aardgas-compressor-ir-section-v1-598

Aardgas als brandstof, CNG

CNG is Compressed Natural Gas. CNG is aardgas uit de aardgasleiding wat we comprimeren naar 280 bar in grote cilinder buffers. Voertuigen tanken hier uit met een druk van 200 bar. CNG is al jarenlang een zeer duurzame en betrouwbare brandstof voor auto’s en vrachtvervoer. Door de lagere prijs, 80% lagere CO2 uitstoot dan vergelijkbare benzine voertuigen ziet de toekomst voor CNG compressor er rooskleurig uit. Van Elewout levert en voert onderhoud uit aan CNG tankstations in de Benelux.

Aardgas compressoren voor industriële toepassingen

Tijdens een productieproces zijn soms zeer hoge temperaturen nodig, hierbij is aardgas nodig van een hogere druk dan er standaard wordt aangeboden uit het aardgasnet. De oplossing is vaak dichterbij dan u denkt. Met een aardgasboosteraardgas zuigercompressor of aardgas schroefcompressor is uw systeemdruk eenvoudig 24/7 beschikbaar op de juiste druk voor uw productieprocess. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden. Het Van Elewout team helpt u en ontzorgt u bij de keuze van de juiste componenten.

aardgas-compressor-ir-section-v1-600
aardgas-compressor-ir-section-v1-602

Groengas compressor

Een compressor voor Groengas is vrijwel identiek aan een compressor voor aardgas. De gassamenstelling is vrijwel identiek. Aardgas ontstaat diep in de aardkorst uit fossiele resten. Groengas wordt gewonnen uit BioVergisting. Na de opwerking ruw biogas houden we schoon groengas over. Voor transport van dit gas naar de eindbestemming levert Van Elewout grote groengas compressoren. Meer informatie nodig? informeer vandaag nog bij het salesteam van van Elewout. Experts die u verder helpen.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen aardgas en biogascompressor?

Biogas wordt gewonnen uit biomassa. De ruwe samenstelling van biogas is ongeveer 50 tot 60% methaan CH4 en 30 tot 40% uit koolstofdioxide CO2 met vaak nog wat andere verontreinigingen zoals zwavel, H2S. Aardgas, zoals het woord al zegt, wordt gewonnen uit de aarde. Aardgas bestaat in Nederland voor ongeveer 80% uit methaan en 14% uit stikstof. Het grote verschil tussen beiden is de hoeveelheid Methaan en koolstofdioxide en de verontreinigingen in biogas. In tegenstelling tot een aardgascompressor is een biogas compressor ontworpen om de verontreinigingen te kunnen weerstaan en af te voeren hierdoor wordt er vaak RVS gebruikt voor het gascircuit

aardgas-compressor-ir-section-v1-605

Hoe kan ik aardgas drogen?

Nederlands aardgas is vaak verontreinigd met vocht. Dit vocht is voor sommige toepassingen onwenselijk. Om het vocht te verwijderen is het mogelijk aardgas te drogen met een speciaal moleculair zeef. Dit raakt echter snel verzadigt, regeneratie of vervanging noodzakelijk. Een andere manier is het gecomprimeerde gas af te koelen met een warmtewisselaar en te laten condenseren.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.