Biogas compressor

Uw specialist voor betrouwbare en veilige gascompressoren hoge en lage druk voor industriële toepassingen.

Van Elewout uw biogas compressor partner

Biogas compressor

Biogas compressoren worden vaak toegepast voor het comprimeren en transporteren van biogas naar het aardgasnet. Als officieel partner van Adicomp gascompressoren levert van Elewout u niet alleen de technische oplossing maar ook de on site service en reparatie van deze systemen.

Ontdek onze biogas compressoren

Biogas- en Groengas compressoren

biogas-compressor-ir-section-v1-632

Groengas compressor

Biogas is nog verontreinigd gas met veel kooldioxide CO2 en vaak nog een flinke rest vocht en zwavel. Als deze verontreinigingen worden verwijderd, geupgrade, blijft er een schoon en voornamelijk CH4 gas over. Dit gas noemen we vervolgens Groengas. Een groengas compressor is vergelijkbaar met een aardgascompressor. Voor voeding in het aardgasnet worden altijd groengas compressoren gebruikt. Meer informatie nodig? Neem contact met het Elewout team en maak kennis met onze biogas adviseurs.

Biogas compressor op maat

Voor de compressie van biogas bestaan er verschillende varianten. Het meest gebruikt is misschien wel de schroef compressor. Maar er zijn ook zuigercompressoren leverbaar welke geschikt zijn voor biogas. De einddruk van een zuigercompressor is vaak hoger (200 bar). Deze speciale biogas compressoren zijn absoluut betrouwbaar en kunnen ook 24 uur per dag worden belast. De toepassing bepaald welke compressor het meest geschikt is. Het juist kiezen van de correcte gascompressor vereist professioneel advies. Onze specialisten zitten dagelijks voor u klaar neem vandaag nog contact met ons op.

biogas-compressor-ir-section-v1-634
biogas-compressor-ir-section-v1-636

Biogas compressor van 45 tot 6000m3/hr

De kleinste biogas compressoren beginnen ongeveer bij 45 M3/hr met druk van 6 bar. De 6 – 8 bar biogas compressoren worden vaak toegepast voor microturbines. De grotere biogas schroefcompressoren behalen 1 traps ongeveer 18 bar en 2 traps tot wel 40 bar met een capaciteit tot 6000 M/hr. Grotere schroefcompressoren kunnen ook ontworpen worden als booster met een hogere inlaatdruk. Hebben we uw interesse gewekt? Laat het ons weten en neem contact op met onze specialisten van de gascompressoren.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Welke compressordruk voor biogas membraan upgrading?

Gas scheidingsmembranen werken onder druk. Hoe hoger de druk des te meer capaciteit. Een hogere druk ligt voor de hand maar een compressor verbruikt daardoor meer energie. De juiste balans hierin te vinden is niet gemakkelijk. Verschillende EPC contractors hebben hier dan ook verschillenden ontwerpen voor.

biogas-compressor-ir-section-v1-639

Hoeveel restolie geeft een biogas schroefcompressor?

Een schroefcompressor voor biogas heeft een restoliegehalte van 3 tot 4 mg/M3. Indien dit teveel is voor de toepassing is het mogelijk de biogas compressor te laten uitvoeren met oliefilters. met deze upgrade kan het restoliegehalte worden teruggebracht naar 0.01 mg/M3. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak met een technisch adviseur om uw wensen samen door te nemen.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Meer informatie over Biogas compressor?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier:

Uw verzoek wordt doorgestuurd naar een medewerker die uw verzoek in behandeling zal nemen.