CNG compressor

Uw partner voor betrouwbare en efficiënte CNG compressoren en het onderhoud van deze installaties.

Van Elewout uw persluchtpartner

CNG gascompressoren

CNG is de afkorting van uit het engels afkomstige Compressed Natural Gas. CNG wordt wereldwijd toegepast als brandstof voor personenauto’s en bussen. Van Elewout levert, installeert en onderhoudt uw complete CNG compressor installaties.

Van Elewout uw persluchtpartner

CNG gascompressoren

cng-compressor-ir-section-v1-674

CNG compressor installatie

Bij zowel een thuisvulinstallatie als bij een openbaar vulstation is een CNG compressor het hart van de installatie. Het aardgas wordt gewoonlijk aangezogen uit het beschikbare aardgasnet bij verschillende drukken. Het aardgas wordt in aardgascilinders opgeslagen op 200 of 300 bar. Het aardgas moet droog en vrij zijn van vervuilingen. Het bufferpakket zorgt voor een constante aanvoer van 200 bar naar de tankende voertuigen.

CNG compressor

Het hart van een CNG installatie is uiteraard de CNG compressor. Van Elewout is officieel partner van Becker CNG compressoren. Deze fabrikant ontwerpt de hogedruk compressoren met als enig doel deze te gebruiken voor het comprimeren van aardgas. Het resultaat is een zeer betrouwbare hogedruk compressor welke 24/7 voor u en uw klanten beschikbaar is. Een compromisloos ontwerp waarbij veiligheid en betrouwbaarheid voorop staan. Het Van Elewout team helpt u en ontzorgt u bij de keuze van de juiste componenten.

cng-compressor-ir-section-v1-676
cng-compressor-ir-section-v1-678

CNG 200 bar in de brandstoftank

Als het aardgas is gecomprimeerd met de hoge druk compressor kan het direct in het voertuig worden opgeslagen. Indien de compressor direct is aangesloten op het voertuig spreken we van een slow fill opstelling. Indien het gecomprimeerde gas eerst wordt opgeslagen in een cilinder buffersysteem en daarna wordt aangeboden aan het voertuig gaat het tanken sneller en spreken we van een fast fill installatie. Het belangrijkste is dat er ten alle tijde met 200 bar getankt kan worden. Alle technici van Van Elewout zijn getraind en gecertificeerd om aan CNG compressoren werkzaamheden uit te voeren. Storing of onderhoud nodig? Neem vandaag nog contact op met het Van Elewout Service team.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is de oorzaak van bevriezing van de CNG tank nozzel?

Tijdens het tanken ontspant de het aardgas onder hogedruk in de voorraad tank van het voertuig. De druk in de tank van het voertuig is laag. Bij ontspanning van gecomprimeerd gas wordt de warmte onttrokken. Dit kan een sterke afkoeling zijn waardoor er vocht uit de omgevingslucht condenseert op de tankaansluiting, soms zelfs met bevriezings verschijnselen. Indien het gecomprimeerde gas niet voldoende droog is kan er zelfs ijsvorming optreden in de binnenzijde van de vulnozzel. Meer weten? Neem vandaag nog contact op ons gascompressor team.

cng-compressor-ir-section-v1-681

Hoe vaak is onderhoud nodig aan een CNG compressor?

In een CNG compressor wordt aardgas uit het locale aardgasnet aangezogen, soms van 25 mbar en soms wel 40 bar. Dit aardgas wordt continu gecomprimeerd naar 300 bar. Hierbij ontstaat veel warmte. Deze warmte zorgt voor slijtage van componenten. Een CNG compressor heeft hierdoor een onderhouds interval tussen 2000 en 4000 draaiuren. Heeft u onderhoud aan uw compressor nodig? Twijfel niet en maak vandaag nog een afspraak met ons serviceteam.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Meer informatie over Biogas compressor?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier:

Uw verzoek wordt doorgestuurd naar een medewerker die uw verzoek in behandeling zal nemen.