Gascompressor

Uw partner voor gascompressoren voor het comprimeren van alle inerte gassen maar ook voor waterstof, aardgas, biogas en mix gassen zoals syngas.​

Van Elewout uw persluchtpartner

Gascompressor

Gascompressoren komen veel voor in de industrie. Een gascompressor is vrijwel nooit standaard en op maat ontworpen. Van Elewout heeft een aantal premium fabrikanten voor u geselecteerd waarmee wij u op vrijwel elk gebied een passende gascompressor kunnen aanbieden. Neem contact op met onze gasspecialisten.

Ontdek onze gascompressoren

Gascompressoren uitgelicht

gascompressor-ir-section-v1-767

Groengas biogas of aardgas compressor

Aardgas kent al in vele samenstellingen. Een aardgascompresor is op veel fronten vergelijkbaar met een een groengascompressor. Biogas is nog verontreinigd gas met veel kooldioxide CO2 en vaak nog een flinke rest vocht en zwavel. Na reiniging blijft er groengas over. Voor voeding in het aardgasnet worden altijd groengas compressoren gebruikt. Van Elewout levert u aardgas, groengas compressoren van 25 tot wel 6000 m3/hr. Meer informatie nodig? Neem contact met het Elewout team en maak kennis met onze biogas adviseurs.

Hoge druk gascompressoren

Veel gassoorten kunnen worden opgeslagen op hogere druk voor later gebruik. Bijvoorbeeld stikstof of zuurstof maar uiteraard ook aardgas. Aardgas onder hoge druk, beter bekend als CNG wordt gebruikt als brandstof. Maar ook waterstof is met een speciale membraam gascompressor te comprimeren naar hoge drukken tot wel 1000 bar. Sommige gassen zoals CO2 kunnnen niet te hoog worden gecomprimeerd omdat het gas dan in een kritische toestand komt en vloeibaar kan worden. Een goed advies om uw gas te comprimeren is van groot belang. Onze product specialisten helpen u graag verder.

gascompressor-ir-section-v1-769
gascompressor-ir-section-v1-771

Olievrije gascompressor

Sommige gassen kunnen tijdens compressie absoluut niet worden verontreinigd. Denk hierbij aan waterstof wat wordt toegepast in een waterstofcel of CO2 dat wordt gebruikt bij de productie van koudijs, bierproductie, frisdranken en veel voedselmiddelen. Een 100% olievrije compressor is hierbij onmisbaar. Grote betrouwbaarheid en lage operationele kosten zijn belangrijke overwegingen bij de keuze van een gascompressor. Een goed voorbeeld hiervoor zijn de ABC compressoren, absoluut olievrij met een aantoonbare 10% besparing op energiekosten. De juiste compressor selecteren bij uw productieprocess is specialistenwerk, de productspecialisten van van Elewout Kompressoren helpen u graag.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is nodig voor een offerte voor een gascompressor?

Om een offerte te ontvangen voor een gascompressor zult u vele vragen moeten beantwoorden. Het verschilt per soort gas. In de basis is informatie nodig over het te comprimeren medium, de inlaatdruk, gewenste persdruk, temperaturen en omgevingsomstandigheden. Bespreek uw wensen met onze gascompressor specialisten

gascompressor-ir-section-v1-775

Wat is de beste stikstof compressor?

Een stikstofcompressor wordt in een productieprocess continue belast. De stikstof wordt gecomprimeerd naar 200 of 300 bar. Onze ervaring is dat de industriële Bauer compressoren voor deze toepassing met kop en schouder uitsteken voor wat betreft duurzaamheid, efficiency en betrouwbaarheid. Vraag onze Bauer specialisten voor een voorstel op maat.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.