Membraan compressor

Uw partner voor betrouwbare en efficiënte olievrije compressie van gassen zonder vervuiling.

Van Elewout uw membraan compressor partner

Membraan compressor

Een membraan compressor is een zeer betrouwbare soort compressor voor de compressie van gas. Een membraan compressor ook wel diafragma compressor genoemd wordt vaak ingezet voor compressie van waterstof. Een membraan compressor comprimeert namelijk absoluut olievrij en zonder enige contaminatie. De membraan compressor kan ook ingezet worden voor de compressie van andere gassen zoals zuurstof, argon, ethylene, fluor, neon, silane, syngas, TFE, xenon.

Ontdek uw nieuwe membraan compressor

Membraan compressoren uitgelicht

membraan-compressor-ir-carditem-v1

Tweetraps membraan TFE gas compressor

membraan-compressor-ir-carditem-v1-2

Tweetraps Mehrer membraan waterstof compressor

membraan-compressor-ir-carditem-v1-3

Tweetraps membraan compressor PDC 3-300

membraan-compressor-ir-carditem-v1-5

Membraan waterstof compressor

membraan-compressor-ir-carditem-v1-6

Tweetrap inert gas mebraan compressor PDC13-300

membraan-compressor-ir-section-v1-861

Niet vervuilende gascompressie

De drievoudige membraanset zorgt ervoor dat het procesgas volledig geïsoleerd is van de hydraulische olie. De compressor maakt geen gebruik van dynamische afdichtingen. Hierdoor wordt de kans dat er afdichting deeltjes aan de gasstroom worden overgedragen geëlimineerd. Filters en olieverwijdering systemen zijn niet nodig – Hydraulische olie kan niet in het procesgas terechtkomen. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak met een van onze gastechnische adviseurs om uw wensen samen door te nemen.

Membraan-gascompressor werking

Een membraancompressor is een verdringercompressor die bestaat uit een hydraulisch systeem en een gascompressiesysteem. Membraancompressoren zijn traditioneel. Het hydraulische systeem gebruikt een ​​lineaire heen en weer bewegende zuiger die is bevestigd aan een krukas die wordt aangedreven door een elektromotor. Het membraan compressor blok bestaat uit drie metalen membraanplaten. Wanneer de hydraulische olie naar de onderkant van de membraanset wordt gepompt, buigen ze door een holle ruimte in de gaskop hierdoor wordt het gas gecomprimeerd. Terugslagkleppen van de compressor zorgen er voor dat het procesgas in en uit de compressor stroomt.

membraan-compressor-ir-section-v1-863
membraan-compressor-ir-section-v1-865

Variatie in gassoorten

De membraan compressor is ongekend in zijn variabele toepassingen. Zo kan dezelfde compressor omgaan met lage en zeer hoge inlaatdruk. Hierdoor zien we de membraan compressor ook wel als booster compressor worden ingezet. Ook is het mogelijk met dezelfde compressor verschillende einddrukken te bereiken. Door de absoluut schone gascompressie kan de membraancompressor gemakkelijk wisselen van de soorten te comprimeren gassen zonder enige aanpassingen. Nieuwsgierig geworden? Maak vandaag nog een afspraak met onze gasexperts van het Elewout team.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Waarom is waterstofcompressor vaak een membraan compressor?

Als je waterstof wil comprimeren krijg je te maken met de speciale eigenschappen van dit gas onder druk. Het waterstof kan namelijk in metaal dringen onder druk en verandert de sterkte van het metaal, het wordt uiteindelijk bros. Een membraan compressor is gemaakt van hoogwaardig RVS om dit te voorkomen.

membraan-compressor-ir-section-v1-868

Hoe duurzaam en betrouwbaar is een membraancompressor?

De membraantechniek maakt gecompliceerde afdichtingen overbodig waardoor de gecomprimeerde gassen niet niet vrij kunnen komen in het milieu. Afhankelijk van het gekozen fabrikaat kan een membraan compressor onderhouds intervallen hebben tussen de 10.000 en 40.000 draaiuren. Dat is niet alleen duurzaam maar laat ook zien hoe betrouwbaar dit soort compressoren zijn.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Meer informatie aanvragen over membraan compressor

Uw verzoek wordt doorgestuurd naar een medewerker die uw verzoek in behandeling zal nemen.