Zuurstofgenerator

Uw partner voor een betrouwbare en efficiënte zuurstofgenerator.

Van Elewout uw zuurstofgenerator partner

Zuurstof generator

Persluchttechniek is veel meer dan een compressor. Met perslucht kunnen we ook zuurstof ‘maken’. Eigenlijk maken we geen zuurstof maar gebruiken we een zuurstofgenerator om de zuurstof uit de ons omringende lucht met een hoge concentratie in een voorraadvat op te slaan. Onze gespecialiseerde sales engineers helpen u graag verder met al uw vragen op het gebied van perslucht en zuurstofgeneratoren.

Bekijk producten

 

Ontdek uw volgende zuurstofgenerator

Zuurstofgeneratoren uitgelicht

zuurstofgenerator-ir-carditem-v1

Oxyswing Modular

zuurstofgenerator-ir-carditem-v1-2

Zuurstofgenerator PSA Novair Oxypure

zuurstofgenerator-ir-carditem-v1-3

Zuurstofgenerator PSA Novair Oxypure

zuurstofgenerator-ir-carditem-v1-4

Module O2

zuurstofgenerator-ir-section-v1-1064

Zuurstof generator kopen

Als u voor uw proces een zuurstof generator nodig heeft dan is het eerste wat u moet bepalen de capaciteit en de zuiverheid. In bijvoorbeeld een medische of farmaceutische omgeving is een hoge zuiverheid nodig. Met de Premium plus PSA zuurstof generator van Novair medical is een reinheid haalbaar tot wel 99,5% zuivere zuurstof. Al onze Novair zuurstof generatoren bedoeld voor de medische wereld voldoen aan de ISO 10083 de ISO 7396-1 en aan de kwaliteitseisen van de Europese en Amerikaanse (USA) Pharmacopeia.

Industriele zuurstofgenerator

De meest gebruikte techniek om industriële zuurstof te genereren is naast de membraan technologie de PSA (Pressure Swing Adsorption) techniek. Er is veel keuze in capaciteit en reinheid. Zuiverheden tot wel 99,5% + en capaciteiten tot meer dan 90Nm³/hr. Er zijn ook modulair opgebouwde zuurstofgeneratoren waarvan de capaciteit eenvoudig uitgebreid kan worden door er een extra ‘bank’ bij te plaatsen. Het Van Elewout team helpt u en ontzorgt u graag bij de keuze van het juiste zuurstof ofwel oxygen systeem.

zuurstofgenerator-ir-section-v1-1066
zuurstofgenerator-ir-section-v1-1068

Zuurstofcilinder vulsysteem

Om de zelf geproduceerde zuurstof dmv flessen te transporteren heeft LTR Van Elewout verschillende hoge druk cilinder vulsystemen in het programma. Capaciteiten van 0,35 tot 34 Nm³/h , 150 tot 200 bar en een dagelijkse vulcapaciteit tot wel 96 (50L) cilinders. De juiste samenstelling van zuurstof generator en zuurstofcompressor bepalen doen de zuurstofspecialisten bij Van Elewout het liefste samen met u. Neem vandaag nog contact op en maak kennis met het Van Elewout team.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

zuurstofgenerator-ir-section-v1-1071

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van in eigen beheer zuurstof produceren?

Met een eigen systeem bent u niet meer afhankelijk van leveranciers en heeft u geen problemen meer met de opslag van grote voorraden vloeibare zuurstof of de opslag van hoge druk zuurstof cilinders. Opslag betekent ruimte inname, hoge kosten en risico’s op het falen van de supply chain. Een goed geëngineerd oxygen systeem is de meest efficiënte en economische oplossing om een onbeperkte toevoer van zuurstof op locatie te hebben.

Hoe werkt een PSA zuurstof generator?

PSA-technologie, of Pressure Swing Adsorption bestaat uit het scheiden van lucht en gas uit de omgevingslucht, (deze lucht bevat 21% zuurstof, 78 % stikstof, 0,9% argon en 0,1% edelgassen). De gassen worden gescheiden door twee tanks wisselend onder druk te brengen Deze tanks zijn gevuld met moleculaire zeef, zeoliet voor zuurstofgeneratoren en actieve kool voor stikstofgeneratoren. Als de tank gevuld wordt met de perslucht dan wordt de stikstof of de zuurstof vastgehouden door de moleculaire zeef, waardoor het gewenste gas direct beschikbaar komt. Bij hoge druk adsorbeert de moleculaire zeef zuurstof (of stikstof), koolstofdioxide en damp uit de lucht aan water en laat ze stikstof (of zuurstof) door. Wanneer de tank bijna vol is, gaat het proces verder naar de tweede tank en komt het in de eerste ontvanger geadsorbeerde gas vrij in de atmosfeer. Terwijl een tank adsorbeert, regenereert de andere zichzelf door drukverlaging. De cyclus wordt vervolgens onder elektronische besturing herhaald om continu zeer zuivere en stabiele zuurstof of stikstof te produceren.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.