Met het drukdauwpunt in perslucht maken we zichtbaar hoeveel vocht er in de perslucht aanwezig is. Het is belangrijk om te weten dat de dauwpunttemperatuur de hoeveelheid waterdamp is die in de lucht zit. Dauwpunttemperatuur in perslucht noemen we drukdauwpunt.

Het vergroten van de druk van een gas of perslucht verhoogt de dauwpunttemperatuur. Het drukdauwpunt geeft de temperatuur aan van de perslucht bij de gegeven druk. Bij een laag perslucht drukdauwpunt zal vocht condenseren uit de perslucht. Hetzelfde zien we bij ochtenddauw.  

Een laag drukdauwpunt bij perslucht kan bereikt worden door middel van perslucht koeldrogers en/of adsorptiedrogers. Koeldrogers kunnen een drukdauwpunt van +3°C bereiken. Dit drukdauwpunt word vaak gevraagd bij industriële toepassingen waar bijvoorbeeld gewerkt wordt met pneumatisch gereedschap of persluchtcilinders. Adsorptiedrogers kunnen een drukdauwpunt van -70°C bereiken. Dit drukdauwpunt zien we vaak bij kritische toepassingen zoals de voedselindustrie, farmacie of ademlucht waar de lage luchtvochtigheid bacterie vorming voorkomt en zuiverheid van de lucht erg van belang is.   

 

Terug naar kennisbank

 

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

drukdauwpunt-ir-section-v1-1352

Op zoek naar meer informatie?

Naar veelgestelde vragen Naar kennisbank