ISO-8573-1 is een norm die is vastgesteld om te bepalen aan welke kwaliteit klasse de perslucht moet voldoen. De ISO-8573-1 norm is belangrijk voor een groot aantal industrieën. Olie bijvoorbeeld kan een grote impact hebben op eindproducten of aan apparatuur. Van koekjesfabrikanten tot aan medicinale ademlucht voor ziekenhuizen, iedere industrie heeft wel te maken met de norm ISO-8573-1:2020. Door te verwijzen naar deze norm kunt u heel precies aangeven welke persluchtkwaliteit uw toepassing nodig heeft. Onvoldoende reiniging van perslucht kan onbedoeld tot stilstand van uw productie proces leiden of zelfs levensgevaarlijk zijn.

Met name voor de voedselindustrie is de ISO 8573 norm van groot belang waarbij er vaak wordt verwezen naar perslucht klasse 0. Perslucht klasse 0 is olievrije perslucht, opgewekt met een olievrije compressor of behaald door filtratie van perslucht. Een andere belangrijke kwalificatie in de ISO-8573 norm is de vochtrestant klasse. Vocht is een bacteriedrager en kan roest veroorzaken. De derde classificering van de ISO 8573-1 perslucht kwaliteitnorm is de deeltjesgrote van partikels.    

iso-8573-1-ir-section-v1-1363

Hoe hoger de kwaliteit klasse is hoe geavanceerder de componenten zullen zijn om de perslucht te conditioneren om de perslucht zo rein mogelijk te krijgen. Dit vraagt om professioneel advies, en een goede investering van zowel tijd, aandacht en in apparatuur. Het is erg belangrijk dat er voortdurend gecontroleerd wordt of de perslucht nog voldoet aan de kwaliteitseisen van deze ISO-8573-1 norm.

 

Terug naar kennisbank

 

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

iso-8573-1-ir-section-v1-1366

Op zoek naar meer informatie?

Naar veelgestelde vragen Naar kennisbank