Koeldroger werking

Ontdek onze kennisbank

De perslucht koeldroger werking is in de basis vergelijkbaar met een koelkast. De warme vochtige gecomprimeerde perslucht uit de compressor stroomt via een warmtewisselaar de koeldroger in welke de temperatuur uitwisselt met de uitgaande perslucht. Hier vindt de primaire koeling plaats van de perslucht. Daarna wordt de perslucht in lucht/gas warmtewisselaar geleid. In deze warmtewisselaar loopt ook koudemiddel in de vorm van een gas, dit koudemiddel zorgt er voor dat de lucht nog verder afkoelt. De perslucht wordt terug gekoeld tot ongeveer 3°C, doordat de lucht snel afkoelt gaat het condenseren. Het condenswater word vervolgens opgevangen en de droge perslucht wordt doorgevoerd het luchtnet in. Door een ventilator die door de koeler heen blaast wordt de overige warmte afgegeven aan de omgeving.

Een koeldroger en een compressor gaan in de meeste industrieën hand in hand. Lucht die gecomprimeerd is word erg warm. Deze gecomprimeerde lucht bevat veel waterdamp wat schadelijk kan zijn voor apparatuur waar de perslucht doorheen stroomt. Om deze reden is een koeldroger vaak onmisbaar.

 

Terug naar kennisbank

 

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

koeldroger-werking-ir-section-v1-1378

Op zoek naar meer informatie?

Naar veelgestelde vragen Naar kennisbank