Persluchtleiding aanleggen

Ontdek onze kennisbank

Een persluchtleiding aanleggen wordt altijd aangeraden om door professionals te laten doen. Een luchtleiding aanleggen is eenvoudig maar een slim leidingverloop bepalen is dat vaak niet. Bij het persluchtleiding aanleggen is nauwkeurigheid van de verbindingen van groot belang aangezien er hoge drukken op de leidingen komen te staan. Een klein foutje kan al snel voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Persluchtleiding maken we bij van Elewout door gebruik van uitsluitend A-kwaliteit persluchtleiding materialen. Hierdoor is het aanleggen van compressor leiding sneller en veiliger.

Diameter persluchtleiding bereken

Het belangrijkste onderdeel van luchtleidingen aanleggen is de bepaling welke soort materialen en welke diameter bij u past. De materiaalsoorten en het soort koppelingen van alle componenten bepalen de weerstand en daarmee de drukval in een persluchtleiding. Om de diameter van het aan te leggen persluchtleiding te bepalen is ten eerste nodig te weten wat de maximale luchtcompressor capaciteit is of het maximale persluchtverbruik. Ten tweede de totale leidinglengte. Ten derde de maximaal geaccepteerde drukval. Met deze drie parameters kunnen onze engineers eenvoudig uw benodigde persluchtleiding diameter berekenen. Een zorgvuldig gekozen perslucht leidingdiameter kan wel 30 % energiebesparing opleveren.  Kijk voor meer informatie op onze pagina persluchtleiding.

 

Terug naar kennisbank

 

persluchtleiding-aanleggen-ir-section-v1-1425

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

persluchtleiding-aanleggen-ir-section-v1-1427

Op zoek naar meer informatie?

Naar veelgestelde vragen Naar kennisbank