Welke olie in de compressor

Ontdek onze kennisbank

Olie is een van de belangrijkste onderdelen van uw compressor. Compressoren verbruiken geen olie, olie heeft als hoofddoeleinden om wrijving en hitte tegen te gaan. Elk type compressor heeft zijn eigen specifiek oliesoort. De belangrijkste eigenschappen van compressorolie zijn: 

  • Smering
  • Koeling
  • Afdichting 
  • Reiniging van uw perslucht. 

 

Synthetische olie is de soort olie die het beste presteert op al deze gebieden. Hoogwaardige synthetische olie kan minimaal acht keer langer mee gaan dan minerale oliën. Lage wrijvingseigenschappen zorgen voor een verbeterde bedrijfsefficiëntie en lagere weerstanden. Dit verbetert uw compressor en bespaart geld op het elektriciteitsverbruik. Hoogwaardige compressor olie onderscheid zich door de uitstekende schuimbeheersing op de olie, waardoor hitte, oxidatie en slijtage worden verminderd. Hoge contactgebieden zoals een schroefblok zijn beschermd tegen slijtage voor een langere levensduur en efficiëntie van de compressor, overige eigen oliën zijn niet geschikt voor gebruikt.

Van Elewout kompressoren levert met haar bijna 50 jaar ervaring uitsluitend speciale exclusieve oliesoorten welke vaak betere eigenschappen bezitten dan de standaard olie. Het speciale recept voor de verschillende soorten compressoren, waarbij we alleen gebruik van de beste en meest betrouwbare eigenschappen oliën, zijn 100% synthetische oliën speciaal ontwikkeld en gespecificeerd voor onze compressoren.

Foodgrade compressor olie

Bij van Elewout maken wij bij compressoren in de voedselindustrie gebruik van een speciale soort olie, de zogenaamde foodgrade olie. Deze foodgrade compressor olie is niet schadelijk als deze incidenteel in aanraking komt met voedsel omdat deze natuurlijk afbreekbaar is. Deze foodgrade olie is geschikt voor temperaturen tussen de 10 en 120 graden. Uniek is dat ondanks deze speciale samenstelling ook deze olie lage wrijvingseigenschappen heeft waardoor de efficiëntie van de compressor omhoog gaat en er bespaard wordt op energiekosten. Speciaal is de eigenschap van deze Foodgrade compressor olie dat bij hoge temperaturen deze extreem weinig dampvorming geeft, dit resulteert in minder oliedamp in de gecomprimeerde lucht waardoor filters minder snel verzadigd worden.

 

Terug naar kennisbank

 

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

welke-olie-in-de-compressor-ir-section-v1-47

Op zoek naar meer informatie?

Naar veelgestelde vragen Naar kennisbank