Werking zuigercompressor

Ontdek onze kennisbank

Zuigercompressoren zijn één van de eerste ontwerpen van compressoren. Door middel van een elektromotor en een snaar overbrenging wordt er een as aangedreven waar één of meerdere zuigers aan verbonden zijn. Als een zuiger naar beneden gaat wordt er lucht naar binnen gezogen via het luchtfilter. Op het moment dat de zuiger weer omhoog gaat wordt de lucht samen geperst en door gepompt naar een buffer of eventueel een volgende trap. De configuratie van een zuigercompressor kan variëren van één enkele cilinder voor lage druk/laag volume tot een meertraps configuratie voor zéér hoge druk. In vergelijking met een schroefcompressor is de werking van een zuigercompressor vrij simpel, toch zijn de toepassingsmogelijkheden zeer uitgebreid. 

Een zuigercompressor is veelzijdig en geschikt voor zowel lage druk als hoge druk. Zuigercompressoren kunnen tegen hogere temperaturen en gebruiken olie als smeer en koelmiddel. De zuigercompressor is het enige model dat lucht en gas kan samendrukken tot hoge druk, zoals voor ademlucht toepassingen. Deze hoge druk is te bereiken door drie of meer trappen waarin de lucht wordt gecomprimeerd. Ons aanbod hoge druk zuigercompressoren bestaat uit Bauer, Becker en ABC compressors hoge druk zuiger compressoren van 2,2 kW tot 400 kW. 

 

Terug naar kennisbank

 

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk contact te woord!

werking-zuigercompressor-ir-section-v1-71

Op zoek naar meer informatie?

Naar veelgestelde vragen Naar kennisbank