Ademluchtfilter

Uw partner op het gebied van professionele, medische en industriële ademlucht systemen.

Van Elewout uw persluchtpartner

Ademluchtfilter systemen

De door ons toegepaste ademluchtsystemen zijn zo ontworpen dat perslucht uit een compressor efficient en betrouwbaar omgezet kan worden in ademlucht van de hoogste kwaliteit. Een kwaliteit gelijk of zelfs beter dan vastgelegd in de Europese farmacopee en andere wereldwijde specificaties geldend voor ademlucht.

 

Bekijk producten

 

Ademluchtsysteem voor een gezond werkklimaat

Bij veel industriële processen en werkzaamheden komen aerosolen en stoffen vrij welke bij inademing slecht zijn voor de gezondheid. Ademmaskers kunnen voor een goede bescherming zorgen. Maar het toedienen van ademlucht is in veel gevallen de enige echt goede en veilige oplossing om uw medewerkers te beschermen. Al de restwaarden voor industriële ademlucht zijn vastgelegd in de DIN EN 12021.

Medische ademluchtfilters

De ademlucht adsorptiedroger met geïntegreerde zuivering en katalytische trappen is ontworpen voor de behandeling van gecomprimeerde lucht. Medische ademlucht is een geneesmiddel op een betrouwbare en efficiënte wijze wordt voldaan aan de de medische ademlucht eisen van de Europese Pharmacopia en andere relevante specificaties. De vrijstaande units zijn zeer compact gebouwd en uitgerust met een voor- en na filter systeem en geschikt voor volume stromen tot wel 1371 m³/h.

ademluchtfilter-ir-section-v1-819
ademluchtfilter-ir-section-v1-821

Ademluchtset

Elke Parker ademluchtset heeft naast de monitoring van de waterdamp ook een ingebouwd hopcolite-filter. Deze zet het gevaarlijke koolmonoxide om in het niet schadelijke kooldioxide. Een extra veiligheid waardoor voldaan wordt aan de zwaarste eisen zoals de Europese Farmacopee, EN12021, ISO 8573.1:2010 en de ISO 7396.1:2016. Met de speciale aktiefkool kolom worden alle rest aerosolen verwijderd.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Waarom biedt een filtersetje met een actief koolfilter onvoldoende bescherming?

Ademlucht of dit nu industrieel of medisch is moet aan hoge eisen voldoen. Deze kwaliteit is niet gegarandeerd door een relatief eenvoudige ademluchtfilterset. Sowieso weet je nooit wat het persluchtsysteem aanzuigt en dus gecomprimeerd door het filtersysteem perst. Stel er staat een vrachtwagen dichtbij de aanzuig van de compressor, het filtersetje doet niets met het gevaarlijke koolmonxide waardoor de gebruiker zeer gevaarlijke lucht inademt. Ongezond voor de medewerker maar ook voor het bedrijf dat ook nog aansprakelijk gesteld kan worden. Twijfelt u, bel dan snel LTR van Elewout voor een goed advies.

ademluchtfilter-ir-section-v1-824

Is ademlucht steriel?

Nee, ademlucht is niet steriel. Ademlucht voldoet aan zeer hoge eisen en is beter van kwaliteit dan de lucht die we op straat in ademen. Het filtratie-effect van de filters in een ademluchtset is gebaseerd op 4 principes. De Brownse moleculaire beweging, traagheidskrachten, het zeefeffect en het elektrostatisch effect. Samen met de gebruikte swing adsorptietechniek zorgt dit ervoor dat de lucht niet steriel is maar wel vele malen beter dan de lucht die we buiten inademen.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.