Booster compressor

Uw partner voor een perslucht booster compressor, de ideale oplossing als u meer druk nodig heeft.

Van Elewout uw persluchtpartner

Booster compressor

Een booster compressor wordt ingezet als de beschikbare druk in het persluchtsysteem onvoldoende is. Een booster compressor comprimeert de aanwezige perslucht naar bijvoorbeeld 15 bar, 30 bar, 40 bar maar ook naar hogedruk zoals 200 bar, 300 bar of wel tot 520 bar. Efficiënte drukverhoging met lage energiekosten. Het Elewout team ontzorgd u, adviseert u en onderhoud uw compressor installatie voor een optimaal resultaat.

 

Bekijk producten

 

Ontdek uw volgende booster compressor

Populaire booster compressoren

booster-compressor-ir-section-v1-899

Industriële booster compressoren

Tijdens een productieproces zijn soms zeer hoge drukken nodig van lucht of gassen, een hogere druk dan aanwezig. De oplossing is vaak dichterbij dan u denkt. Met een compressor booster, zuiger booster compressor, membraan booster compressor of schroef boostercompressor is uw systeemdruk eenvoudig 24/7 beschikbaar op de juiste druk voor uw productie process. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden. Het Van Elewout team helpt u en ontzorgt u bij de keuze van de juiste componenten.

Compressor voor hogere druk

Om de druk van lucht of gas te verhogen bieden wij u een groot assortiment booster compressoren. Hogedruk booster zuigercompressoren kunnen inlaatdrukken aan tot 15 bar en kunnen de lucht verder comprimeren naar 200 tot 520 bar. Hogedruk membraan compressoren kunnen aanzuigen tot wel 200 bar en comprimeren 100% olievrij naar 1000 bar of meer. Een booster compressor wordt aangedreven door een elektromotor en is continu belastbaar 24/7. De keuze is enorm? Laat onze specialisten van Van Elewout kompressoren u vandaag nog helpen.

booster-compressor-ir-section-v1-901
booster-compressor-ir-section-v1-903

Perslucht kwaliteit bij hogere druk

Als we lucht of gas verder comprimeren met een oliegesmeerde zuigercompressor blijven er olierestanten of aerosolen achter in het lucht of gas. Op (hoge) druk is deze verontreiniging er eenvoudig uit te halen. De filterunits zijn in staat om olieresten te verwijderen tot wel 0.003 mg/M3. Dit is zelfs voor de meest kritieke toepassingen zeer schoon. Indien er absoluut contaminatie vrij moet worden gecomprimeerd valt de keuze al snel op een membraan booster compressor. De juiste keuze voor uw toepassing verdient professioneel advies, stuur ons uw vragen of neem contact op met onze adviseurs.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat zijn de nadelen van een luchtbooster, pneumatisch aangedreven booster?

Een perslucht aangedreven booster is ontworpen voor incidenteel gebruik en relatief kleine flow. Perslucht gedreven luchtboosters  zijn duurder in onderhoud,  gaan inefficient met energie om en vragen veel persluchtenergie in vergelijking met een booster compressor met een elektrische aandrijving. Booster compressoren zijn ontworpen voor continu bedrijf en zijn beschikbaar in kleine en grote flows. Lastige keuzes? Laat u informeren door onze gas specialisten bij van Elewout.

Wat is een boostercompressor?

Een booster compressor is aangedreven door een elektromotor en zuigt lucht of gas aan onder druk. Deze druk wordt in de compressor booster verder gecomprimeerd naar vaak een verdubbeling van de inlaatdruk of meer.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.