Compressoren

De compressor is onderdeel van uw productieprocess, 24/7, betrouwbaar en efficiënt

Van Elewout uw persluchtpartner

Compressor

Compressoren voor het comprimeren van lucht komt men in bijna ieder bedrijf tegen. Elke toepassing heeft zo zijn eigen type compressor. Een luchtcompressor kennen we als kleine werkplaats compressor voor het gebruik van luchtgereedschappen maar ook als olievrije compressor voor de voedselverwerkende industrie. Een compressor kopen kunt u het beste doen met advies van Experts. Het Van Elewout team ontzorgt u, adviseert u en onderhoud uw compressor installatie voor een optimaal resultaat.

 

Bekijk producten

 

compressoren-ir-section-v1-998

Compressor kopen

Een compressor kopen is investeren in uw productie proces. Bij een compressor kopen komt veel kijken en zult u veel vragen moeten beantwoorden. Een professionele compressor kopen betekent nadenken over hoeveel perslucht heb ik nu nodig? Maar ook in de toekomst want een compressoren gaan lang mee. Bij het kopen van een luchtcompressor of een industriële compressor moet nagedacht worden over over de persluchtkwaliteit. Het van Elewout team helpt u met het kiezen van de juiste schroefcompressor.

Stille compressor

Een moderne compressor is geluid gedempt. Een stille compressor draagt bij aan een betere werkplek en hogere productiviteit. Deze compressoren zijn uitgevoerd met een omkasting voorzien van  geluidsabsorberende panelen waardoor het geluid wordt gedempt maar de koellucht nog vrije doorgang heeft. Meer informatie nodig over dit onderwerp? Neem nu direct contact op met met de experts van Van Elewout Kompressoren.

compressoren-ir-section-v1-1000
compressoren-ir-section-v1-1002

Hogedruk compressoren

Naast de lage druk compressoren adviseren en plaatsen wij dagelijks hoge druk compressor installaties. Hoge druk compressoren van 40 bar of 300 bar in industriële toepassingen zoals testomgevingen, maar ook voor de fabricage van PET flessen. Hoge druk perslucht wordt ook toegepast voor het vullen van ademluchtcylinders. Hoge druk persluchtcompressoren zijn zeer veelzijdig inzetbaar, vraag ons naar de mogelijkheden.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een oliegesmeerde en een olievrije compressor?

In een oliegesmeerde compressor is de compressie ruimte voorzien van olie met vaak als functie om af te dichten en te koelen. Perslucht uit deze compressoren bevatten een restoliegehalte dat eventueel kan worden verwijderd door perslucht filters. Een 100% olievrije compressor heeft nergens olie dat onverhoopt in de perslucht kan komen. Dit geeft de zekerheid dat er nooit olie mee gaat met perslucht. Een olievrije compressor is veelal minder efficient als een oliegesmeerde compressor. De onderhoudskosten ontlopen elkaar niet opzienbarend. In aanschaf is olievrije compressor aanmerkelijk hoger geprijsd als zijn identieke oliegesmeerde compressor. Nog niet zeker van uw keuze? Laat de specialisten van Van Elewout kompressoren u vandaag nog helpen.

compressoren-ir-section-v1-1005

Een zuigercompressor of een schroefcompressor?

Beide soorten zijn betrouwbaar en professioneel. De keuze hang af van de toepassing. De zuigercompressor is het beste op zijn plaats in een situatie waarbij er af en toe perslucht nodig is, korte intervallen van bijvoorbeeld 15 minuten. Bij weinig draaiuren is een zuiger compressor goedkoper in onderhoud. Een schroefcompressor kan continue worden aangesproken zonder dat pauzes noodzakelijk zijn. Een schroefcompressor is energiezuinig en is bij hogere draaiuren standen goedkoper in onderhoud. Toch nog niet zeker van uw zaak? Vraag ons om vrijblijvend advies.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.