Koeldroger

De koeldroger een zeer effectieve manier voor het ontvochtigen van uw perslucht.

Van Elewout uw persluchtpartner

Perslucht koeldroger

Bij van Elewout kompressoren bieden wij een  brede selectie koeldrogers aan, voor elke compressor installatie hebben wij de bijbehorende koeldroger. Koeldrogers zijn in de hedendaagse industrie bijna onmisbaar. vocht in uw perslucht kan voor veel schade en kosten zorgen, daarom is de juiste koeldroger essentieel voor uw apparatuur.

 

Bekijk producten

 

koeldroger-ir-section-v1-1058

Koeldroger industrieën

Een koeldroger komt voor in bijna elke industrie, van de voedselindustrie tot in de elektronische en machine-industrie. Een koeldroger is bedoeld om vocht uit uw perslucht te halen. Vocht kan voor veel apparatuur of eindproducten schadelijk of zelfs fataal zijn, denkt u bijvoorbeeld aan water in een verfspuit of roestvorming in aanstuur kleppen als gevolg van vocht. Dit kan voorkomen worden door de juiste koeldroger aan te schaffen, het van Elewout team helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Koeldrogers temperatuur

Er zijn verschillende soorten koeldrogers, de meest voorkomende koeldrogers koelen de perslucht ongeveer terug tot +3 0C . Op het moment dat perslucht de droger binnenkomt is deze warm en is de luchtvochtigheid hoog door het snelle terugkoelen condenseert dit vocht, bij deze temperatuur is het meeste vocht uit de perslucht. Ook bestaan er perslucht adsorptiedrogers die de lucht kunnen terug koelen tot wel -70 0C. In kritische toepassingen zoals medicinale perslucht of de voedselindustrie moet de perslucht zo steriel en droog zijn dat er absoluut geen vocht in de lucht mag zitten.

koeldroger-ir-section-v1-1060
koeldroger-ir-section-v1-1062

Koeldroger kopen

Heeft u eindproducten of apparatuur dat gevoelig is voor vocht dan is een koeldroger de juiste oplossing. Het kopen van een koeldroger is belangrijk als u goed wilt zorgen voor uw apparatuur en producten, dus een zeer goede investering. Om de juiste maat koeldroger aan te schaffen moet u wel een paar dingen weten, onder andere hoeveel m³/min uw compressor levert is van groot belang. Neem gerust contact op met het van Elewout team voor vragen en een passend advies voor uw toepassing. Wij helpen u graag verder.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Waarom een koeldroger?

Wanneer een compressor lucht comprimeert wordt deze perslucht heel warm. In deze gecomprimeerde lucht zit een extra hoge luchtvochtigheid, al dit vocht gaat via de perslucht dus ook mee uw systeem in en dat is iets wat u natuurlijk niet wilt. Om dit te voorkomen investeert u in een koeldroger. De koeldroger koelt die warme perslucht dusdanig af dat het vocht gaat condenseren, wordt opgevangen en kan worden afgevoerd.

koeldroger-ir-section-v1-1065

Onderhoud aan een koeldroger?

Een koeldroger heeft net als de meeste schroefcompressoren een koeler. Door middel van een ventilator wordt er een luchtstroom door deze koeler geblazen, hierdoor kan er vuil of stof achter blijven in de koeler. Het reinigen (vaak met behulp van een luchtspuit) van de koeler behoort tot het preventief regulier onderhoud. Dit kunt u ook zelf met regelmaat doen om verhitting door een verstopte koeler tegen te gaan. Overige zaken zoals het vervangen van filters, koudemiddel en onderdelen is specialistisch werk en moet u altijd regelmatig laten uitvoeren door de professionals van het Van Elewout team.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.