Olievrije compressor

Van Elewout uw persluchtpartner

Van Elewout uw persluchtpartner

Olie vrije compressor

Olievrije compressoren worden toegepast in de meest veeleisende toepassingen. Een olievrij compressor of olievrije stille compressor is een uitstekende manier om perslucht zonder olieresten te produceren. Maar met alleen een stille olievrije compressor heeft u vaak nog geen optimale persluchtinstallatie. Filters en drogers zijn ook nog nodig voor een bedrijfszekere installatie. Het Elewout team ontzorgd u, adviseert u en onderhoud uw schroefcompressor installatie voor een optimaal resultaat.

Ontdek uw volgende olievrije compressor

Speciale olievrije compressoren uitgelicht

olievrije-compressor-ir-section-v1-1123

Olievrije compressor

Een olievrije compressor kopen is een hoogwaardige investering in uw productie proces. Bij het kopen van een olie vrije stille compressor of een olievrije water gesmeerde schroefcompressor komt veel kijken en zult u veel vragen moeten beantwoorden. In plaats van olie gebruikt een watergesmeerde compressor water. Dit water moet aan bepaalde eisen voldoen. Gelukkig zijn hier filters en omgekeerde osmose installaties voor ontworpen. Het van Elewout team helpt u graag met het kiezen van de juiste schroefcompressor en installatie accessoires.

Soorten olievrije compressoren

Olie vrije compressoren zijn verkrijgbaar in meerdere drukken en formaten. Kleine olievrije zuigercompressoren 230 V worden ingezet bij een afname van kleine hoeveelheden perslucht. Scroll compressoren voor continue bedrijf. De grotere dubbelschroef of mono schroef compressoren zijn geluid gedempt, water gesmeerd en op vele plaatsen inzetbaar. Deze compressoren leveren absoluut olievrije perslucht. Met de juiste nabehandeling zoals filters en drogers zijn olievrije compressoren geschikt voor kritische toepassingen zoals farmacie, chemie of voedingsmiddelen.

olievrije-compressor-ir-section-v1-1125
olievrije-compressor-ir-section-v1-1127

Pet compressor, olievrije productie van PET flessen

Voor het fabriceren van PET flessen voor bijvoorbeeld frisdranken of bronwater flessen worden speciale compressoren ingezet. Dit zijn olievrije zuigercompressoren welke een werkdruk hebben van 40 bar. Als officieel partner van ABC compressors biedt Van Elewout u toegang tot een zeer uitgebreid assortiment PET compressoren van een wereldwijde marktleider in dit segment. Hogedruk olievrije compressoren worden in voedingsmiddelen ook ingezet voor hergebruik van CO2. Zie ook onze speciale CO2 compressor pagina. Meer informatie nodig neem direct contact op met onze professionele adviseurs van In het Elewout team.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Is een olievrije stille compressor echt olievrij?

Een olievrije compressor is van zichzelf olievrij maar omdat het nooit bekend is wat de compressor aanzuigt zijn er nog altijd persluchtfilters nodig. Met deze filters en verdere nabehandeling beschikt u over zeer hoogwaardige gegarandeerde olievrije perslucht. Welke variant / technologie het meest geschikt is hangt af van de benodigde specificaties en wensen.

olievrije-compressor-ir-section-v1-1130

Waar wordt een olievrije compressor mee gesmeerd?

In een compressor olievrij met een watergesmeerd schroefblok vervangt gewoon water de olie als smeermiddel. Om dit water aan de speciale eisen te laten voldoen is een omgekeerd osmose apparaat met speciale filters ontworpen. De lagers in een dergelijke compressor zijn veelal keramische wentellagers. De techniek hiervan is al decennia lang bekend en daardoor zeer betrouwbaar.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.