Persluchtfilter

Met de juiste perslucht filters bereikt u de door u gevraagde perslucht kwaliteit.

Van Elewout uw persluchtpartner

Perslucht filters

Perslucht of meer algemeen, gassen onder druk worden steeds meer in alle takken der techniek toegepast. Van de zware tot en met de voedselverwerkende industrie, pharmacie en ziekenhuizen. Een persluchtfilter zorgt hier voor de kwaliteit die men nodig heeft. Maar die kwaliteit is van meer dingen afhankelijk dan zomaar een filterhuis ergens in een leiding te plaatsen. De perslucht filterwerking is van veel factoren afhankelijk. Het Elewout team ontzorgt u, adviseert u en onderhoudt uw filterinstallatie voor een optimaal resultaat.

 

Bekijk producten

 

persluchtfilter-ir-section-v1-1216

Persluchtfilter en kwaliteit

Een persluchtfilter bepaald voor een groot deel de kwaliteit van uw perslucht. Door het plaatsen van een filterhuis met het juiste filterelement krijgt u de persluchtfilter werking die u nodig heeft. Vuildeeltjes, oliedruppels en aerosolen kunt u op die manier uitfilteren.

Filterhuis

Het filterhuis is de behuizing waar het filterelement in zit. Dit filterhuis kan gemaakt zijn van behandeld aluminium of van RVS. Maar het is uiteindelijk niet het filterhuis welke het werk doet maar het ingebouwde element. RVS filterhuizen worden meestal gebruikt voor steriliseerbare filters.

persluchtfilter-ir-section-v1-1218
persluchtfilter-ir-section-v1-1220

Steriliseerbaar persluchtfilter

Gecomprimeerde lucht bevat veel vocht, vuil en andere verontreinigingen. Om deze vervuiling uit de perslucht te verwijderen zijn filters nodig. Bij een heel fijn filter worden zelfs bacteriën tegengehouden dit type filters heten in de volksmond steriel filters. Eigenlijk is dit een foutieve benaming, deze filters leveren geen steriele perslucht maar kunnen wel gesteriliseerd worden, vandaar de naam. De filterhuizen van deze filters zijn wel altijd van RVS gemaakt.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is een sterielfilter?

Een sterielfilter is een filter en filterhuis welke steriliseerbaar zijn d.m.v. stoom. Een dergelijk filter filtert zo fijn dat zelfs bacteriën uitgefilterd worden. Maar na verloop van tijd kunnen deze bacteriën door het filter heen groeien. Om dit nu te voorkomen moet het filter gesteriliseerd worden. Dit gebeurt d.m.v. stoom. Nu is een steriliseerbaar filter zo geconstrueerd dat deze niet kapot gaat van de hoge temperatuur.

persluchtfilter-ir-section-v1-1223

Hoe werkt een persluchtfilter?

Een persluchtfilter is geen stuk gaas welke tennisballen tegen houdt. Op een dergelijke manier geconstrueerd zou het filter door brugvorming heel snel verstopt zitten. Men kan persluchtfilters het beste vergelijken met een bos vol bomen. Hoe dichter begroeit het bos is hoe fijner de perslucht filterwerking. De filterwerking is eenvoudig verklaart grotendeels gebaseerd op drie principes. Deeltjesgrootte, middelpuntvliedende kracht en de Brownse beweging. Een deeltje wat groot genoeg is botst altijd wel tegen een filtervezel waar deze blijft hangen. Een zwaar genoeg deeltje welke met de luchtstroom meegaat zal uiteindelijk uit de bocht vliegen en ook blijven hangen. Een deeltje te klein of te licht zal door zijn eigen trilling, de Brownse beweging, uiteindelijk ook een vezel raken en blijven hangen.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.