Stikstof cilinder

Uw partner op het gebied van stikstof compressoren en flessen.

Van Elewout uw gascompressie partner

Gastechniek stikstof cilinders

Een stikstof cilinder of gasfles is in vele formaten te verkrijgen. Het besluit om een lege of een met stikstof gevulde fles te kopen of om zelf uw stikstof te produceren hangt van veel factoren af. Onze sales engineers helpen u graag verder met een gedegen advies op het gebied van stikstof cilinders of stikstofcompressoren.

Bekijk producten

 

stikstof-cilinder-ir-section-v1-899

Stikstofinstallatie

Het zelf produceren van stikstof is eenvoudig te realiseren al komt er wel wat meer bij kijken dan alleen een compressor installatie. Maar als de kwaliteit, capaciteit en de beschikbaarheid als grootheden bekend zijn dan is het belangrijkste voorwerk al gedaan. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak met een technisch adviseur om uw wensen samen door te nemen.

Stikstofproduktie

Stikstof heeft tal van gebruiksmogelijkheden, zo wordt het in verschillende zuiverheden toegepast in de pharmacie de chemische industrie en bijvoorbeeld in de voedingsindustrie om producten te verpakken waardoor de houdbaarheid wordt verlengd. Maar het is ook toepasbaar bij explosie gevaarlijke situaties waar het gebruikt wordt als een inert gas.

stikstof-cilinder-ir-section-v1-901
stikstof-cilinder-ir-section-v1-903

Opslag van gascilinders

Voor de opslag van gasflessen gelden de voorschriften zoals benoemd in de PGS 15 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen nummer 15) Dit is een uitgebreid document met daarin de voorwaarden voor de opslag van gascilinders. Een belangrijke voorwaarde is dat lege flessen of cilinders behandeld moeten worden gelijk aan volle.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Waar wordt stikstof o.a. voor gebruikt?

Met een zuiverheid van stikstof tot wel 99,999% (5.0) is het toepasbaar in alle industrieën van food, en electronics tot en met olie en gas, maar uiteraard ook als brandpreventie, inertiseren of blanketing. Met zowel het stikstofmembraan generator systeem als het PSA systeem kunt u stikstof on site genereren waardoor uw gasleverancier overbodig wordt. Met de Noxerior generatoren is een besparing van 60% op uw stikstof prijs per m3 met gemak te behalen.

stikstof-cilinder-ir-section-v1-906

Wat is de kleurcodering voor stikstof gas flessen?

De NEN-EN 1089-3 geldt als de norm voor de kleurcodering van medicinale en industriële gasflessen. De kleurcodering geldt alleen voor de schouder van de fles. De kleur voor de rest van de fles ofwel het cilindrische deel is vrij, uitgezonderd medicinale gassen, dan moet dit deel wit zijn. Andere uitzonderingen op de norm zijn brandblussers, duikflessen en flessen voor vloeibaar gas zoals propaan, butaan, LPG enz. Bij een stikstof fles (N2) is de schouder van de fles dus zwart. Maar let op! Het op de fles aanwezige etiket is de enige juiste en bindende verwijzing naar het aanwezige gas..

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.