Olie water afscheider

Uw partner in het milieubewust afvoeren van uw condenswater met een olie waterafscheider.

Van Elewout uw persluchtpartner

Olie water afscheider

Een olie waterafscheider is eigenlijk onmisbaar bij een compressor installatie, een olie water afscheider zorgt er namelijk voor dat uw condenswater wordt gereinigd en op de correcte manier wordt afgevoerd richting het riool of hemelwaterafvoer. Bij van Elewout hebben we een brede selectie aan olie en waterafscheider voor uw compressor.

 

Bekijk producten

 

Ontdek uw volgende olie water afscheider

Populaire olie waterafscheiders

olie-water-afscheider-ir-carditem-v1-1145

GDSEP10

olie-water-afscheider-ir-carditem-v1-1146

Sepremium 5

olie-water-afscheider-ir-carditem-v1-1147

GDCS100

olie-water-afscheider-ir-carditem-v1-1148

KSI C3

olie-water-afscheider-ir-section-v1-1154

Olie water afscheider compressor

Een olie water afscheider is een onvermijdelijke accessoire voor uw compressor installatie, bij zo’n moderne installatie hoort daarom ook een bijpassende perslucht olie waterafscheider. Bij van Elewout compressoren bieden wij een breed assortiment aan van moderne, mooi afgewerkte en compacte olie water afscheiders. Deze designs nemen niet veel ruimte in beslag en hierdoor voldoet u aan de laatste wettelijke milieueisen en ziet uw installatie er verzorgt uit.

Olie waterafscheider compressoren

Heeft u een schroefcompressor of zuigercompressor met olie erin, dan zit er altijd een olie restgehalte in uw perslucht en condenswater. Het condenswater moet natuurlijk afgevoerd worden naar het riool, met name hierin zit veel olie restgehalte. Om dit op een correcte en legale manier af te mogen voeren naar het riool bent u verplicht om over een olieafscheider perslucht te beschikken, deze filtert namelijk de olie uit uw condenswater tot ver onder het wettelijke niveau van <10 mg/M3.

olie-water-afscheider-ir-section-v1-1156
olie-water-afscheider-ir-section-v1-1158

Olie water afscheider onderhoud

Een olie water afscheider compressor is een eenvoudig maar erg functioneel accessoire van uw installatie. In de olie waterafscheider perslucht bevinden zich filters die afhankelijk van de draaiuren van de compressor vervangen dienen te worden. Het van Elewout team verzorgt dit onderhoud zonder dat u er enige omkijk naar heeft, ook de eenvoudige maar slimme werking van de olie water afscheider zorgt ervoor dat u minder zorgen en omkijken heeft naar uw compressor installatie.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen waterafscheiders

Wat is een olie water afscheider?

Heeft u een schroef- of zuigercompressor met olie dan komt er altijd een minimale hoeveelheid olie mee met de gecomprimeerde lucht. Dit olie rest gehalte in de lucht zit ook in het condenswater wat zich in de ketel of uw koeldroger vormt. Het condenswater moet worden afgevoerd. Om het condenswater via het riool of hemelwater af te voeren correct uit te voeren heeft u een olie water afscheider nodig. Het condensaat moet het eerst gereinigd worden door een olie waterscheider.

olie-water-afscheider-ir-section-v1-1161

Hoe werkt een olie waterafscheider?

De werking van een olie waterafscheider is simpel maar zeer effectief. Via condensaat aftappen en/of vlotters  komt er condenswater binnen in de olie- en waterafscheider voor compressor, hierin zitten twee filters die het water schoon genoeg maken zodat het op een correcte manier mag worden geloosd. De olie waterafscheider loopt vol totdat deze een bepaald level bereikt waarbij alleen het schone water overloopt naar de outlet en vanaf daar naar het riool begeleid kan worden.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.