PET flessen compressor

Uw partner voor de productie van PET flessen compressoren, 100% olievrij en duurzaam tot 40 bar.

Van Elewout uw gastechniek partner

PET compressor

Een compressor voor de productie van PET flessen is de gehele dag in productie. Van Elewout is officieel partner van ABC compressors, de meest efficiënte en betrouwbare PET compressoren verkrijgbaar in de gehele markt. Met de gepatenteerde horizontale bouwwijze zijn deze compressoren eenvoudig toegankelijk voor onderhoud en vrijwel trillingsvrij. Onze sales engineers helpen u graag verder met een compressor aanbieding of samenstelling van uw complete PET compressorinstallatie.

 

Bekijk producten

 

pet-flessen-compressor-ir-section-v1-1336

PET flessen compressor

Om ons heen zien we overal kunststof flessen. Flessen voor frisdrank, water, zuivelproducten maar ook flessen voor bijvoorbeeld shampoo, crème enzovoorts. Vrijwel al deze flessen zijn vervaardigd uit polyethyleentereftalaat of te wel de PET fles. Het materiaal is een polyester kunststof wat zeer goed vervormbaar is onder verhitting. Het vloeibare kunststof wordt geïnjecteerd met perslucht. De druk van deze perslucht is afhankelijk van de dikte en grootte van de flessen. De PET flessen worden gevormd met een druk tussen 20 en 40 bar. De gebruikte perslucht moet ontdaan zijn van vervuiling, vochtvrij en olievrij zijn. Daarnaast is een constante druk zeer belangrijk.

De ABC PET compressor duurzaam en efficiënt

ABC PET compressoren zijn de meest efficiënte in de markt. De unieke horizontale bouwwijze van de cilinders zorgt voor een efficiency voordeel van ongeveer 15%. Deze constructie zorgt tevens voor een nagenoeg trillingsvrije machine. Hierdoor is speciale fundatie niet nodig. De aandrijving van het compressorblok is direct en dus zonder efficiëntie verliezen. De ABC compressoren zijn uitgevoerd met een frequentiegeregelde aandrijving waardoor de perslucht behoefte exact wordt gevolgd door de compressor.

pet-flessen-compressor-ir-section-v1-1348
pet-flessen-compressor-ir-section-v1-1349

PET flessen compressor

Speciale Heat Recovery

Gemiddeld 20% energiebesparing bij normale regeling.
· Tot 60% energiebesparing bij laag onregelmatige afnames.
· Regelbereik tot 55% van de compressor capaciteit.
· Afwezigheid van intensieve start pieken.

Met de speciale heat recovery is daarnaast nog eens 50% van het opgenomen vermogen terug te winnen in warmte. Onze perslucht adviseurs maken graag een calculatie voor u om u te laten zien hoeveel u kunt besparen.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is een is een PET compressor?

Voor het produceren van PET Flessen is perslucht nodig. Een pet fles is een kunstof verpakking fles die we kennen van frisdranken. De Petfles die vervaardigd is uit polyethyleentereftalaat. Dit is een polyester kunststof. Dit materiaal is een een zeer goed thermoplast en dus zeer eenvoudig vervormbaar onder verhitting. De Pet Flessen worden gevormd onder een druk van 40 bar. De perslucht dient droog en olievrij te zijn en een constante druk bezitten.

pet-flessen-compressor-ir-section-v1-1356

Wat is een CO2 compressor?

Een CO2 compressor wordt vaak gebruikt bij bierbrouwerijen voor het hergebruik van CO2. De compressoren zuigen de CO2 uit het productieproces aan en comprimeren het naar 20 bar. Een CO2 compressor is altijd olievrij. ABS compressors fabriceert CO2 compressoren al sinds begin jaren 70 en is wereldwijd marktleider is CO2 compressie. Een CO2 compressor is een maatproduct. Neem contact op met onze CO2 specialist binnen het van Elewout team en laat u uitgebreid voorlichten.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.