Gasbooster

Uw specialist voor gascompressoren en gasboosters voor alle soorten gassen van lage tot hogedruk.

Van Elewout uw gascompressie partner

Gasboosters

Gasboosters zijn er in vele gedaanten. Verschillende gassen zoals stikstof, zuurstof, helium, aardgas of zelfs waterstof wordt aangezogen bij diverse drukken in de gasbooster welke de druk verder omhoog brengt. Onze sales engineers helpen u graag verder met een aanbieding voor een gasbooster of samenstelling van uw complete gascompressor installatie.

Ontdek uw volgende gasbooster

Gasboosters uitgelicht

gasbooster-ir-section-v1-736

Gasbooster voor stikstof

Stikstof kan met een stikstofgenerator op locatie worden gegenereerd. Dit is goedkoper en efficiënter dan stikstof cilinders huren of vloeibare stikstof. De maximale afleverdruk van een stikstofgenerator varieert tussen de 6 en 11 bar. Vaak wordt de geproduceerde stikstof verder gecomprimeerd op hoge druk naar bijvoorbeeld 300 bar om daarmee opgeslagen te worden in stikstof cilinders.

Gasbooster voor hogere druk

Om de druk van een gas te verhogen kunnen wij u een breed scala aanbieden van stikstofbooster compressoren, aardgasbooster compressoren, waterstofbooster compressoren, heliumbooster compressoren en overige gassen. Hogedruk booster zuigercompressoren kunnen inlaatdrukken aan tot 15 bar en hogedruk membraan compressoren tot wel 200 bar. Een gasbooster compressor wordt aangedreven door een elektromotor en is continue belastbaar 24/7 met verschillende inlaatdrukken en verschillende uitlaatdrukken. Nog niet zeker van uw keuze? Laat de specialisten van Van Elewout Kompressoren u vandaag nog helpen.

gasbooster-ir-section-v1-738
gasbooster-ir-section-v1-740

Gas booster compressoren voor industriële toepassingen

Tijdens een productieproces zijn soms zeer hoge drukken nodig van , een hogere druk dan aanwezig. De oplossing is vaak dichterbij dan u denkt. Met een gasbooster, gas zuigercompressor, membraan gas booster of gas schroefcompressor is uw systeemdruk eenvoudig 24/7 beschikbaar op de juiste druk voor uw productie process. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden. Het Van Elewout team helpt u en ontzorgt u bij de keuze van de juiste componenten.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Waarom de inlaatdruk reduceren van een gasbooster?

Een gas booster is vaak een op maat geconstrueerde compressor. De booster wordt speciaal ontworpen om zo dicht mogelijk bij de gevraagde specificaties te komen. Om de prijs aantrekkelijk te houden wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van standaard componenten. Hierdoor zal de inlaadruk bij de kleinere compressoren soms wat worden gereduceerd. Het verlies van energie is vaak heel klein bij deze machines. Toch nog niet zeker van uw zaak? Vraag ons om vrijblijvend advies.

gasbooster-ir-section-v1-743

Wat is het verschil tussen een elektrisch aangedreven en pneumatisch aangedreven gasbooster?

Een perslucht gedreven gasbooster is ontworpen voor incidenteel gebruik en relatief kleine flow. Persluchtgedreven gasboosters zijn duurder in onderhoud en verbruiken veel perslucht energie in vergelijking met een electrisch aangedreven gasbooster compressor. Een gasbooster compressor met een elektrische aandrijving is ontworpen voor continu bedrijf en zijn beschikbaar in kleine en grote flows. Lastige keuzes? Laat u informeren door onze gas specialisten bij van Elewout.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.