Gasgenerator

Uw partner voor een duurzame en betrouwbare stikstof generator of zuurstof generator.

Van Elewout uw gascompressie partner

Gasgeneratoren voor produceren van gas

Met behulp van perslucht is een gasgenerator in staat om de moleculen van lucht te scheiden. Dat betekent dat u of stikstof of zuurstof zelf kunt produceren. Dit biedt u veel flexibiliteit en besparingen en een veel lagere CO2 footprint. Stikstof is leverbaar tot een kwaliteit van 99.999% (5.0) en zuurstof tot 99.5%

gasgenerator-ir-section-v1-799

Stikstof gasgenerator

Een stikstof gasgenerator kan uw stikstof cilinders en vloeibare stikstof vervangen. Door de stikstof uit onze omgevingslucht te halen. Dit kan met PSA technologie of met membraan technologie. Een Pressure Swing Adsorption stikstofgenerator kan zeer hoge reinheid behalen, tot wel 99,999%. In een membraanstikstof generator bevinden zich geen bewegende delen waardoor deze extra betrouwbaar is. Welke soort stikstofgenerator het beste bij u past willen wij graag samen met u bepalen. Neem contact op met onze gasgenerator specialisten.

Zuurstof gasgenerator

Met uw eigen zuurstof gasgenerator produceert u op locatie met behulp van uw compressorinstallatie zuurstof. Deze zuurstof kan medicinaal worden toegepast voor ademlucht maar ook voor industriële toepassingen. We zien zuurstof generatoren vaak worden toegepast in ziekenhuizen, biogasvergisters maar ook voor het extra milieuvriendelijk verbranden van uitlaatgassen uit chemische processen. De zuurstof is beschikbaar op 6 of 7 bar en heeft een reinheid van ongeveer 96%. Voor medicinale toepassingen zijn er de extra pure oplossingen die tot 99,5% zuurstof kunnen produceren. Maak vrijblijvend een afspraak met onze gasgenerator specialisten.

gasgenerator-ir-section-v1-801
gasgenerator-ir-section-v1-803

Gasgenerator voor laboratoria

Bij Van Elewout kunt u ook terecht voor uw gasgenerator voor het produceren van waterstof, zeroair, stikstof en zuurstof. De kleine laboratorium generatoren zijn soms al intern voorzien van een compressor zodat installatie zeer eenvoudig is. De hoge reinheid en de continue beschikbaarheid kan een terugverdientijd van 2 jaar of minder hebben. De juiste gasgenerator kiezen voor uw toepassing is specialistenwerk. Ons gasgenerator team helpt u graag verder.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Is er altijd compressor nodig voor een gasgenerator?

Een gasgenerator welke zuurstof of stikstof genereert uit omgevingslucht heeft energie nodig om de moleculen van elkaar te splitsen. Deze energie komt uit de compressie van de perslucht. Een compressor met perslucht van hoge kwaliteit is dus altijd noodzakelijk.

gasgenerator-ir-section-v1-806

Hoe vaak moet gasgenerator worden onderhouden?

Een stikstofgenerator of zuurstofgenerator wordt gevoed met perslucht. Deze perslucht moet droog, schoon en vrij van olieresten zijn. Om dit te realiseren is regelmatig onderhoud aan dit systeem noodzakelijk. De filterpatronen dienen afhankelijk van de uitvoering elke 4000 of 8000 draaiuren vervangen te worden. Overige zaken aan de generatoren zoals afdichtsets dienen ook om de 8000 draaiuren te worden vervangen. Bent u op zoek naar onderhoud van uw stikstof gasgenerator? Neem direct contact op met onze serviceafdeling.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.