Stikstofgenerator

Uw specialist voor betrouwbare en efficiënte productie van stikstof.

Van Elewout uw partner stikstofpartner

Stikstofgenerator

Persluchttechniek is veel meer dan een compressor. Met perslucht kunnen we ook stikstof  ‘maken’.  Eigenlijk maken we geen stikstof maar gebruiken we een stikstofgenerator om de stikstof uit de ons omringende lucht met een hoge concentratie in een voorraadvat op te slaan. Onze gespecialiseerde sales engineers helpen u graag verder met al uw vragen op het gebied van perslucht en stikstofgeneratoren.

 

Bekijk producten

 

Ontdek uw volgende stikstofgenator

Stikstofgeneratoren uitgelicht

stikstofgenerator-ir-carditem-v1

Nitroswing master slave configuration

stikstofgenerator-ir-carditem-v1-2

Novair Nitroswing NS 14 PSA stikstof generator

stikstofgenerator-ir-carditem-v1-3

Novair Nitroplus PSA stikstofgenerator

stikstofgenerator-ir-carditem-v1-4

Modul N2 Membraan stikstofgenerator

stikstofgenerator-ir-section-v1-963

Stikstofgeneratoren

In een stikstofgenerator installatie wordt stikstof met behulp van een stikstofgenerator met PSA of Membraan technologie op locatie gegenereerd. Dit is goedkoper en efficiënter dan de conservatieve oplossingen. De maximale afleverdruk van een stikstofgenerator varieert tussen de 6 en 11 bar maar hogere drukken zijn ook mogelijk. Voor een stikstofgenerator prijs of advies kunt u zich wenden tot onze verkoopafdeling.

Stikstofmembraan

De stikstof generator werking van de Noxerior NITROMEM is gebaseerd op de holle vezel membraan technologie om zo effectief stikstof uit perslucht te scheiden. Een betrouwbare oplossing en verkrijgbaar in capaciteiten van 6 tot 350 Nm³/uur en zuiverheden van 95% tot wel 99,5%. Membraan stikstofgeneratoren kunnen op maat worden samengesteld evenals de veel grotere systemen voor bijvoorbeeld het inertiseren van scheepsladingen.

stikstofgenerator-ir-section-v1-965
stikstofgenerator-ir-section-v1-967

Stikstof lasersnijden

Bij het lasersnijden van staal, roestvrij staal of aluminium voorkomt stikstof de oxidatie of verkleuring van het materiaal. Met een Nitroswing laser skid kunt u efficiënt en goedkoop uw eigen stikstof lasergas produceren. Geen gedoe meer met de opslag en het op voorraad houden van vloeibare of flessen met stikstof. Een investering in een stikstofgenerator voor lasercutting is terug te verdienen in 2 tot 4 jaar. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met onze stikstofgenerator specialisten.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van in eigen beheer stikstof produceren?

Met een eigen systeem bent u niet meer afhankelijk van leveranciers en heeft u geen problemen meer met grote voorraden vloeibare stikstof opslag of in stikstof cilinders in hoge druk welke kosten en risico’s op het falen van de supply chain met zich meebrengt. Een goed geëngineerd stikstof systeem is de meest efficiënte en economische oplossing om een onbeperkte toevoer van stikstof op locatie te hebben.

stikstofgenerator-ir-section-v1-970

Hoe werkt een membraan stikstofgenerator?

De Noxerior NITROMEM stikstof generatoren maken gebruik van holle vezel membraan technologie om effectief stikstof uit perslucht te scheiden. Deze technologie is gebaseerd op het principe van selectieve permeatie en maakt gebruik van de karakteristieke diffusie eigenschappen van verschillende gassen. Het membraan bestaat uit een cilinder waarin duizenden holle vezels zijn samen gepakt. De perslucht wordt vervolgens door het membraan gevoerd, waar het scheidingsproces plaats vindt. Gassen zoals zuurstof, koolstofdioxide en waterdamp dringen vrijwel direct door de permeabele wand van de holle vezels en worden zo via een opening aan het begin van het membraan afgevoerd. Stikstof dringt niet snel door de vezelwand. Hierdoor stromen de stikstofmoleculen door de gehele lengte van het membraan en kan stikstof gas met hoge zuiverheid doorstromen naar het proces.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.