Hogedruk compressor

Uw partner voor betrouwbare hoge druk compressoren, voor lucht en gas

Van Elewout uw hogedruk compressor partner

Hogedruk compressoren

Er zijn vele toepassingen waarbij de maximale druk van een schroefcompressor 13 bar of een standaard zuigercompressor 15 bar niet voldoende is. Hogere drukken zijn dan noodzakelijk, bijvoorbeeld bij testopstellingen, windtunnels, metaal- en plastic vorming, productie van PET flessen, vullen van luchtkamers, het starten van motoren maar ook voor het aansturen van speciale kleppen. Ons hogedruk zuigercompressor programma is speciaal ontworpen om perslucht en gassen te comprimeren van atmosferische aanzuig tot wel 500 bar.

 

Bekijk producten

 

hoge-drukcompressor-ir-section-v1-1026

Hogedruk compressor

Van Elewout biedt u een uitgebreid hogedruk zuigercompressor programma van verschillende gerenommeerde fabrikaten zoals Bauer, Becker en ABC compressors speciaal ontworpen om perslucht of gassen te comprimeren van atmosferische aanzuig tot wel 500 bar. Binnen deze range bieden wij de middendruk compressoren aan welke lucht en edelgassen comprimeren tot 40 bar of 60 bar. Tevens is er een groot assortiment leverbaar van compressoren welke comprimeren tot 100 bar, 150 bar, 200 bar en ook zelfs hoger waarbij de werkdruk op 225 bar of 350 bar ligt. Ondanks dat er al veel standaard hogedruk compressoren leverbaar zijn is de selectie van het juiste model niet altijd even eenvoudig. Neem gerust contact met ons op zodat onze specialisten u verder kunnen helpen aan meer informatie.

Olievrije hoge druk compressoren

Ook voor de meer speciale toepassingen zoals olievrije compressie van lucht of Gas kunt u bij van Elewout terecht. De speciale kruiskop zuigercompressoren van het fabricaat ABC compressors zijn in alle soorten en maten bij van Elewout verkrijgbaar. Dit soort compressoren wordt bijvoorbeeld vaak toegepast in voedselmiddelen industrie maar ook in andere kritische toepassingen zoals bijvoorbeeld het comprimeren van CO2. Een andere vorm van olievrij comprimeren kan met behulp van een membraan compressor. Een veelvoorkomende toepassing van deze compressoren is voor het comprimeren van waterstof. Bel direct of neem hier contact op met een van onze productspecialisten om uw toepassing te bespreken.

hoge-drukcompressor-ir-section-v1-1028
hoge-drukcompressor-ir-section-v1-1030

Hogedruk filters

De gecomprimeerde lucht moet vaak voor de verschillende toepassingen worden ontdaan van vocht en olierestanten. De kwaliteit van perslucht wordt vaak uitgedrukt in de ISO-norm 8573 2010. De verschillende klassen in deze norm geven aan wat de restanten vocht en olie mogen zijn. Al onze hogedruk compressor systemen kunnen worden voorzien van uiterst efficiënte filtratie- en monitor systemen zodat uw productieproces geborgd is en blijft.  Ook  voor speciale toepassingen zoals het vullen  ademluchtcilinders voor adembescherming of voor duiktoepassingen kunnen wij uw perslucht laten voldoen aan de ademlucht norm EN 12021 en de Pharma Copea.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Welke wettelijke eisen worden er gesteld voor een hoge druk compressor?

Een hogedruk compressor moet gebouwd zijn volgens de Europese normen de Pressure Equipment Directive PED (2014/68/EU). Met de CE conformiteitsverklaring verklaart de fabrikant dat de hogedrukcompressor veilig is. Als de hogedruk compressor vervolgens wordt geïnstalleerd met een drukhouder zoals een cilinder pakket is afgifte van een CE samenstellingsverklaring verplicht. De eigenaar van het systeem moet dan KVI, een Keuring Voor Ingebruikname laten uitvoeren door een Aangemelde keurings instantie (Engels Notified Body). Afhankelijk van het soort gas dat wordt gecomprimeerd kunnen er nog aanvullende en locale regels van toepassing zijn.

hoge-drukcompressor-ir-section-v1-1033

Wanneer kies ik voor een hogedruk compressor 300 bar of hoge druk compressor 200 bar?

De keuze tussen een  een hogedruk compressor 300 bar of hoge druk compressor 200 bar hangt af van het soort gas en de beschikbare ruimte voor een hogedruk cilinder pakket. Cilinders van 200 bar kunnen nominaal minder opslaan dan 300 bar cilinders. Indien een einddruk  300 bar niet direct noodzakelijk is adviseren wij om te kiezen voor een 200 bar systeem om onnodig energieverbruik en warmteontwikkeling te voorkomen.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.