Zuigercompressor

De zuigercompressor is robuust, veelzijdig en bewezen betrouwbaar

Van Elewout uw persluchtpartner

Zuigercompressor

De zuigercompressor is één van de eerste compressors die werd ontworpen, maar blijft de compressor met eindeloze toepassingsmogelijkheden en is nog altijd zeer doeltreffend.

Van lage druk bij werkplaatsen om banden op te pompen of luchtgereedschap aan te sturen, tot hoge druk bij gascompressie (CNG, stikstof, ademlucht, zuurstof, waterstof en inerte gassen. De oorsprong van van Elewout Kompressoren ligt in de revisie van zuigercompressoren. De kennis en ervaring over dit type compressors is ongeëvenaard.

zuigercompressor-ir-section-v1-1412

Hoge druk zuigercompressor

Zuiger compressoren kunnen zeer hoge drukken bereiken tot bijvoorbeeld 350 bar voor ademlucht in duikflessen. Om deze drukken te bereiken heb je een zuigercompressor nodig met meerdere ‘trappen’, hoe meer trappen hoe hoger de druk. In deze trappen wordt de gecomprimeerde lucht of gas nogmaals gecomprimeerd. Deze zuiger compressoren zijn erg goed bestand tegen de hoge temperaturen die tot stand komen bij het behalen van deze hoge drukken.

Stille zuiger compressoren

Een punt van kritiek bij zuigercompressoren is vaak het geluid. In drukke werkplaatsen kan dit geluid vaak wegvallen, maar in stillere ruimtes kan dit soms een vervelend aanwezig geluid zijn. Bij van Elewout kompressoren bieden wij een brede selectie geluidsgedempte zuigercompressoren aan met een nette omkasting. Door deze omkasting is het niet alleen stiller maar geeft het de installatie ook nog een moderne style.  Bent u ook benieuwd welk type het beste bij u past? Pak dan nu de telefoon en laat u informeren door een van onze productspecialisten.

zuigercompressor-ir-section-v1-1414
zuigercompressor-ir-section-v1-1416

Zuigercompressor met filtratie

Bij Van Elewout Kompressoren verzorgen wij naar wens uw gehele persluchtinstallatie. Bij zo’n installatie hoort een opslagbuffer, zo nodig een koeldrogerleidingwerk en niet te vergeten de filtratie. Afhankelijk van het doel van de perslucht is er filtratie nodig. Na het comprimeren van de lucht blijft er altijd een olie restgehalte over, dit kan fataal zijn voor uw machine dus dit moet gefilterd worden. Ook kan het zo zijn dat voor luchtgereedschap er met behulp van een olievernevelaar juist olie mee het systeem in gaat als smeermiddel. Verwarrend? Welnee, laat u adviseren door de professionals van van Elewout Kompressoren. 

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik bepalen hoe groot mijn compressor moet zijn?

Om te bepalen hoe groot uw compressor moet worden moet u eerst nagaan welke apparaten en of gereedschappen tegelijkertijd perslucht kunnen gaan verbruiken. Vervolgens is het zaak om goed na te gaan wat het persluchtverbruik is in liters per minuut per perslucht verbruiker. Tel vervolgens alle verbruikers op. Dit getal is de minimale capaciteit die uw compressor moet hebben. Houdt er rekening mee dat compressoren lang meegaan en dat de compressor capaciteit is gebaseerd op mogelijke groei in de toekomst.

zuigercompressor-ir-section-v1-1419

Wat is het verschil tussen een schroef en een zuigercompressor?

Het verschil tussen een schroefcompressor en zuigercompressor is het soort compressorblok. Een zuigercompressorblok bestaat uit zuigers en cilinders. Een schroefcompressor bestaat uit 2 rotoren welke door de speciale vorm ruimte verkleinen. Een zuigerkompressor kan hoger in druk als een schroefcompressor. Een schroefcompressor wordt vaak toegepast in grote volumes en een zuiger vaak bij kleine volumes of hoge drukken. Het onderhoud van een schroefcompressor is bij veel draaiuren relatief goedkoper als het onderhoud van een zuigercompressor.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.