Persluchtketel

Een luchtketel is een buffervat voor uw perslucht voor efficiënte en constante druk.

Van Elewout uw persluchtpartner

Persluchtketels

In veel gevallen is het wenselijk om perslucht op te slaan, zodat het op een later tijdstip gebruikt kan worden. Hiervoor zijn er persluchtketels in vele soorten en maten. Maximale druk, materiaalsoort, afwerking en grootte zijn zo een paar te noemen uitvoeringen. Al lijkt het een eenvoudig onderdeel, een compressor drukvat vraagt toch de nodige aandacht. Als eigenaar gebruiker heeft u te maken met de Warenwet Besluit Drukapparatuur afhankelijk van de inhoud en druk. Een goed gedimensioneerde luchtketel bespaart u ook energie. Het Elewout team ontzorgt en adviseert u om de juiste keuze te kunnen maken.

Ontdek uw perslucht drukvat

Horizontale en verticale ketels uitgelicht

persluchtketel-ir-carditem-v1-1267

Gegalvaniseerde vertikale perslucht ketel

persluchtketel-ir-carditem-v1

Persluchtketel verticaal

persluchtketel-ir-carditem-v1-2

Van Elewout Persluchtketels

persluchtketel-ir-carditem-v1-3

Schroefcompressor ESM11 met luchtdroger en ketel

persluchtketel-ir-section-v1-1282

Compressor drukvat kopen

Als u een perslucht drukvat gaat kopen zijn er een aantal dingen belangrijk om te overwegen. De inhoud, werkdruk en uitvoering, wordt het een persluchtketel horizontaal of een persluchtketel verticaal. Afhankelijk van de toepassing kan de ketel geleverd worden in staal, kunststof en RVS met een gespoten afwerking of gegalvaniseerd. Wordt het een drukvat RVS of een drukvat verzinkt. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Drukvat compressor

Een perslucht drukvat heeft een bufferfunctie maar kan ook dienen als een pulsatiedemper. Voor een machine die eens per keer een grote puls lucht nodig heeft kan een buffervat on the spot een betere en goedkopere oplossing zijn dan een grotere diameter leidingnet. In een pneumatische installatie met veel drukwisselingen en drukpulsen zorgt een drukvat als pulsatiedemper voor ‘rust’. Om ervoor te zorgen dat u direct aan de slag kunt leveren wij ook de bijbehorende appendages zoals veiligheidsventielen, manometers, kogelkranen en afsluiters.

persluchtketel-ir-section-v1-1284
persluchtketel-ir-section-v1-1286

Persluchtketel met condensafvoer

Gecomprimeerde lucht bevat veel vocht. Of de ketel voor of na de koeldroger geïnstalleerd wordt is van een aantal zaken afhankelijk. Direct na de compressor dient de ketel ook als condensaatafscheider. Een kwaliteits condensaat afvoer onder het luchtvat is dan noodzaak. Standaard ketels met een werkdruk van 7 tot 16 bar maar ook hogere drukken, bijvoorbeeld 30 bar of 40 bar zijn standaard leverbaar. De luchtketels kunnen worden geproduceerd volgens iedere kwaliteitsnorm en zijn dan ook altijd leverbaar met certificaten van bijvoorbeeld:

  • Lloyds
  • DNV Bureau
  • Veritas

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Is een thermisch verzinkte ketel ook inwendig verzinkt?

Al onze thermisch verzinkte ketels zijn intern en extern behandeld. Thermisch verzinkte luchtketels hebben een hoge weerstand tegen weersinvloeden en zijn geschikt voor een buitenopstelling en agressieve omgevingen.

Het thermisch verzinken gebeurt door onderdompeling voor een volledige bescherming van het interne en externe oppervlak. Het zink kan verschillen vertonen in kleur en uiterlijk. Maar dit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van de ketel in overeenstemming met de Norm DIN EN ISO 1461.

persluchtketel-ir-section-v1-1289

Persluchtketel voor of na de koeldroger, wat is de beste installatie plaats?

Beide opstellingen hebben voor en nadelen. E.e.a. ook afhankelijk van de compressor en dan voornamelijk de capaciteit van de nakoeler in de compressor. Bij plaatsing voor de koeldroger is de ketel nat. Nadeel water en mogelijk roest in de ketel. Voordeel de koeldroger wordt minder belast doordat de lucht verder is afgekoeld.

Bij plaatsing na de koeldroger is het voordeel dat de ketel droog is en daardoor ook geen roest. Er bestaat een kans dat de intrede temperatuur van de koeldroger hoger is dan toegestaan.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Meer informatie over persluchtketel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier:

Uw verzoek wordt doorgestuurd naar een medewerker die uw verzoek in behandeling zal nemen.