Persluchtmeting

Uw partner voor de analyse van uw persluchtverbruik, perslucht meting en detectie van luchtlekkages .

Van Elewout uw onderhoudspartner

Persluchtlekkage meting en analyse

Als er olie lekt of een andere vloeistof dan wordt het gat meestal snel gedicht. Bij perslucht is dit anders, maakt het lek veel geluid dan wordt er nog wel opgetreden maar sist het heel zachtjes dan blijft het gewoon zacht door sissen want perslucht is schoon en laat als het eenmaal is weggelekt geen sporen na. Jammer is wel dat dit heel veel geld kost. Door een persluchtlekkage detectie uit te voeren of te laten uitvoeren kunt u heel veel geld besparen. Een ROI van een half jaar of minder voor de kosten van een meting is eerder regel dan uitzondering. Neem daarom direct contact op met onze verkoopafdeling en/of onze adviseurs.

Ontdek onze persluchtanalyse diensten en producten

Ultrasone lekdetectie, Flowmeters en AirInsite systemen

persluchtlekkage-ir-carditem-v1

UE 3000 Panel Probe

persluchtlekkage-ir-carditem-v1-301

Airinsite perslucht-energie meetsysteem

persluchtlekkage-ir-carditem-v1-2

UP 100 ultrasound meter

persluchtlekkage-ir-carditem-v1-3

UE 3000 Ultrasound Meter

persluchtlekkage-ir-section-v1-309

Persluchtlekkage meting #1

Wilt u het milieu ontlasten en gelijktijdig energie besparen dan is een persluchtlekkage meting de meest snelle en eenvoudige manier om daar een eerste stap in te zetten. LTR van Elewout wil u daar graag bij helpen d.m.v. een advies in passende apparatuur of door toepassing van één van onze drie beproefde meetmethoden. Methode 1 bestaat uit een uitgebreide lekkage meting. U ontvangt hiervan een complete rapportage met daarin de te besparen kosten een foto met de locatie en een korte omschrijving van het lek. Met dit rapport kunt u snel aan de slag om de lekkages te repareren. Meten is weten dus maak direct een afspraak met een van onze medewerkers.

Persluchtlekkage meting #2

Om snel te besparen is onze Methode 2 de manier om dit te bereiken. Tijdens de uitgebreide persluchtlekkage meting proberen we de grote lekkages direct te repareren. Ook de gerepareerde lekkages vindt u met naam en toenaam terug in de rapportage. U kunt direct zien waar er nog gerepareerd moet worden en dan besluiten om dit zelf te doen of ook deze reparaties door ons uit te laten voeren. Van begin tot eind is LTR Van Elewout uw partner voor de opsporing, analyse en detectie van persluchtlekkages met rapportage en verbetervoorstellen

persluchtlekkage-ir-section-v1-311
persluchtlekkage-ir-section-v1-313

Persluchtlekkage meting #3

Een ultrasone lekkage meting kan zo eenvoudig of zo uitgebreid zijn als u maar wenst. Met onze Methode 3 krijgt u een zeer uitgebreide rapportage. Naast de persluchtlekkage meting wordt aan elke compressor in uw installatie voor een bepaalde tijd een datalogger gekoppeld. De resultaten worden vervolgens gebruikt om de capaciteit, perslucht vraag, stroomverbruik en ook de totale lekkage te analyseren. In combinatie met de persluchtlekkage meting krijgt u een uitgebreide rapportage van het energieverbruik en de mogelijke besparingen van uw installatie. Een verbetervoorstel maakt hier uiteraard deel van uit. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat kost een persluchtlekkage?

Een persluchtleidingnet met de daarop aangesloten machines zal nooit volledig lekvrij zijn. Als de equivalent van alle lekkages bij elkaar opgeteld een gaatje is ter grootte van 3 mm dan vertegenwoordigd dit een lekkage bij 7 bar(g) van circa 670 ltr/min. Ofwel 4 kW aan verspilde energie. Een lek rust nooit en heeft geen vakantie dus bij 8000 bedrijfsuren per jaar is dit 32000 kWh. Alleen al aan kale energiekosten € 3.200,00 !!! Als gebruiker is het dus verstandig en lonend om geregeld een ultrasone lekdetectie uit te laten voeren. Als u daarna deze lekkages direct laat repareren kost een dergelijke controle u geen geld maar bespaart u juist geld.

persluchtlekkage-ir-section-v1-316

Wat is het voordeel van een zo laag mogelijke druk in mijn systeem?

Een daling van 1 bar zorgt al voor een besparing van 7% in energieverbruik. Nergens anders kunt u met zulke eenvoudige maatregelen zulke gigantische besparingen bereiken. En ook hoe lager de druk hoe minder erg uw systeem lekt. Daarnaast wordt uw complete persluchtsysteem minder zwaar belast wat ook weer een voordeel oplevert. Een goed advies van een betrouwbare leverancier zoals LTR van Elewout kost u dus geen geld maar levert u alleen maar voordeel op. Voor vele oplossingen geldt een ROI van minder dan 1 jaar!

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Meer informatie over Compressor huren?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier:

Uw verzoek wordt doorgestuurd naar een medewerker die uw verzoek in behandeling zal nemen.