Helium compressor

Uw partner voor helium compressoren, gastechniek, en helium recovery systemen, zowel hoge- als lage druk

Van Elewout uw gastechniek partner

Helium compressor

Om helium te comprimeren bestaan er speciaal voor dit gas ontworpen compressoren. Helium heeft een zeer kleine molecuul grootte waardoor er speciale afdichtingen worden toegepast in de ontwikkeling van deze compressoren. Bij Van Elewout is ruime ervaring met helium compressor installaties. Vraag om advies aan onze productspecialisten.

helium-compressor-ir-section-v1-828

Helium Recovery

Helium is een schaars gas. Van Elewout levert een compleet helium recovery systeem. Het Helium uit het productie process wordt opgevangen en getransporteerd via een helium leidingnet naar de voorraad ballon. Het verzamelde helium wordt hieruit vervolgens aangezogen door hoge druk helium compressoren welke het helium in een cilinder batterij comprimeren naar 200 bar. Het helium is dan klaar voor hergebruik of klaar om aangeboden te worden aan een helium liquifier. Is uw interesse gewekt? Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak met technisch adviseur om uw wensen samen door te nemen.

Helium compressoren

Het helium wat terugkomt uit het productieproces kan verontreinigd zijn vocht of olie. De helium compressoren van Bauer kunnen worden voorzien van ingebouwde of externe filtersystemen zodat het helium weer volledig op kwaliteit is voordat het in het helium cilinder buffersysteem wordt opgeslagen. Speciale hoge druk ontvochtigings met moluculairsieve met een drukdauwpunt van -20 0C bij 200 bar en actiefkool voor de laatste aerosolen.

helium-compressor-ir-section-v1-830
helium-compressor-ir-section-v1-832

De historie van vloeibaar Helium

In 1908 werd in het laboratorium van de universiteit van Leiden door Heike Kamerlingh Onnes helium vloeibaar gemaakt bij een temperatuur van -269 graden. Een nobelprijs winnende ontdekking. Nog steeds heeft de Universiteit van Leiden een Cryogene afdeling waar helium vloeibaar wordt gemaakt. Trots is Van Elewout hier bij betrokken te zijn voor de helium compressoren van dit toonaangevende systeem.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is een helium compressor?

Een heliumcompressor is een compressor welke absoluut gasdicht is en ontworpen is om helium te comprimeren. Het gascircuit is gesloten zodat er tijdens compressie geen helium verloren gaat. De afdichtingen zijn speciaal en extra dicht vanwege de kleine molecule grote van helium.

helium-compressor-ir-section-v1

Wat is het verschil tussen een zuiger-helium compressor en een membraan-helium compressor?

Een membraan compressor voor helium is totaal olievrij waardoor er in tegenstelling tot een zuigercompressor voor helium er absoluut geen verontreinigingen kunnen komen in het gecomprimeerde helium.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.