Schroefcompressoren

De schroefcompressor een betrouwbare en efficiënte oplossing voor perslucht en gascompressie

Van Elewout uw persluchtpartner

Schroefcompressoren

Schroefcompressoren worden toegepast in de meest veeleisende toepassingen. Een schroef compressor is een robuuste en efficiënte manier om perslucht te produceren. In een persluchtinstallatie zijn vaak meerdere schroefcompressoren aan elkaar gekoppeld om gezamenlijk de benodigde perslucht te leveren. Het Elewout team ontzorgt u, adviseert u en onderhoudt uw schroefcompressor installatie voor een optimaal resultaat.

 

Bekijk producten

 

Schroefcompressor kopen

Een schroef compressor kopen is een investering in uw productie proces. Bij het kopen van een schroefcompressor komt veel kijken en zult u veel vragen moeten beantwoorden. Een schroefcompressor kopen betekent nadenken over hoe veel perslucht heb ik nu nodig maar ook in de toekomst want een schroefcompressor gaat lang mee. Zelfs bij het kopen van een kleine schroefcompressor zult u ook moeten nadenken over de persluchtkwaliteit en of u misschien een schroefcompressor met luchtdroger nodig heeft. Het van Elewout team helpt u met het kiezen van de juiste schroefcompressor.

schroefcompressor-ir-section-v1-1382
schroefcompressor-ir-section-v1-1384

Schroef compressor

Schroefcompressoren zijn verkrijgbaar in vele gedaantes. Een kleine schroefcompressor 220V wordt ingezet bij een continue afname van kleine hoeveelheden perslucht. Een moderne schroef compressor is geluid gedempt. Een stille compressor draagt bij aan een betere werkplek. Een speciale uitvoering is een olievrije schroefcompressor. Deze levert absoluut olievrije perslucht voor kritische toepassingen zoals farmacie, chemie of voedselmiddelen.

Schroefcompressor met luchtdroger

Gecomprimeerde lucht bevat veel vocht. Om vocht te verwijderen uit de perslucht is een persluchtdroger nodig. Een schroefcompressor met luchtdroger is een compacte oplossing waarbij de drie belangrijkste onderdelen van een compressorinstallatie zijn samengebouwd. Een horizontale persluchtketel met daar bovenop gemonteerd een schroefcompressor met luchtdroger. Een persluchtstation is makkelijk te verplaatsen en is eenvoudig en snel geïnstalleerd.

schroefcompressor-ir-section-v1-1386

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie.

Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Wat is een schroefcompressor?

De schroefcompressor wordt gebruikt voor een breed scala aan perslucht en gascompressie toepassingen. In het schroefblok wordt de aangezogen lucht of gas gecomprimeerd (samengeperst) naar een gewenste druk van 3,5 tot maximaal 40 bar en capaciteiten van 150 liter tot 50.000 liter per minuut. Voor de meeste industriële toepassingen wordt een schroefcompressor toegepast. De grote bedrijfszekerheid en hoge efficiëntie maken de schroefcompressor erg populair.

schroefcompressor-ir-section-v1-1389

Is een schroefcompressor energie zuinig?

De conventionele schroefcompressor wordt direct aangedreven of door middel van een riem (V snaar). De conventionele compressor is bij aanschaf minder kostbaar dan een frequentie geregelde compressor maar verbruikt wel iets meer energie. Een frequentie geregelde schroefcompressor is met name interessant bij een variabele vraag aan perslucht. Doordat de compressor zich aanpast aan het persluchtverbruik kan bespaard worden op het energie verbruik. Zo wordt alleen de energie gebruikt die nodig is om de job te doen. Welke variant / technologie het meest geschikt is hangt af van de benodigde specificaties en wensen.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.