Zuurstofcompressor

Uw partner voor gascompressoren, zuurstof generatie en compressie. Zowel hoge- als lage druk.​

Van Elewout uw persluchtpartner

Zuurstof compressor

Gastechniek is veel meer dan een zuurstof compressor. Energieverbruik, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn maatgevend. Vaak zijn gascompressoren onderdeel van een grotere procesinstallatie. Onze sales engineers helpen u graag verder met een compressor aanbieding of samenstelling van uw complete gascompressor installatie.

Ontdek uw volgende zuurstof compresor

Zuurstofcompressoren uitgelicht

zuurstofcompressor-ir-carditem-v1-1022

Novair HP 40 zuurstof compressor

zuurstofcompressor-ir-carditem-v1

Noviar MP 2250 zuurstof booster

zuurstofcompressor-ir-carditem-v1-2

Novair HP45 zuurstof booster

zuurstofcompressor-ir-carditem-v1-3

Novair HP 180 zuurstof compressor

zuurstofcompressor-ir-carditem-v1-4

Membraan zuurstof compressor

zuurstofcompressor-ir-section-v1-1033

Zuurstofcompressor voor zuurstofgenerator

Zuurstof kan met behulp van een zuurstofgenerator op locatie gegenereerd worden. Dit is goedkoper en efficiënter dan de conservatieve oplossingen. De maximale afleverdruk van een zuurstofgenerator is 6 a 7 bar. Veelal wordt de geproduceerde zuurstof verder gecomprimeerd op hoge druk naar bijvoorbeeld 200 bar om daarmee opgeslagen te worden in zuurstof.

Olievrije zuurstof compressor

Zuurstof is onderdeel van de branddriehoek. Tijdens compressie ontstaat er warmte. Om te voorkomen dat er een explosief mengsel ontstaat zijn zuurstof compressoren altijd absoluut olievrij. Een zuurstof compressor of booster draait op lage toeren en heeft extra koeling tussen de verschillende trappen. Een zuurstof compressor is daardoor altijd erg veilig, net zo veilig als alle andere soorten gascompresoren.

zuurstofcompressor-ir-section-v1-1035
zuurstofcompressor-ir-section-v1-1037

Medicinale en industriële zuurstof compressor

Doordat zuurstof compressoren absoluut olievrij comprimeren voegt een zuurstof compressor niets toe aan de zuurstof. Dus medicinale zuurstof op lage druk wordt medicinale zuurstof op hogedruk van dezelfde kwaliteit. Zowel de zuurstof zuigercompressoren alsook de membraan zuigercompressoren zijn contaminatie vrij. Bij zuurstofcompressie komt veel kijken. Het gastechniek team van van Elewout staat voor u klaar. Laat u vandaag nog professioneel adviseren.

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Meer informatie nodig?

Veelgestelde vragen

Een zuigercompressor of een membraan compressor voor zuurstof?

Beide soorten zijn betrouwbaar en professioneel. De keuze hangt af van de toepassing. De zuigercompressor is het beste op zijn plaats bij lage inlaat drukken en niet al te grote flows. Een membraan compressor is vooral een goede oplossing bij continu gebruik, grotere flows en ook voor zeer hoge drukken. Onze gasspecialisten zitten voor u klaar. Vraag ons om vrijblijvend advies.

zuurstofcompressor-ir-section-v1-1040

Is een zuurstof compressor gevaarlijk?

Een zuurstof compressor is 100% olievrij en contaminatievrij. De temperatuur wordt laag gehouden door lage toerentallen. De zuurstof compressor is dus zeker heel veilig zo lang het aangeboden gas schoon is. Alle door ons geleverde zuurstof compressoren of zuurstof boosters worden geleverd met een CE verklaring. Op verzoek kunnen onze productspecialisten een Hazop bijwonen om alle mogelijk gevaren in kaart te brengen. Laat de specialisten van Van Elewout kompressoren u vandaag nog helpen.

Heeft u een andere vraag?

U kunt nu direct in contact komen met onze ervaren medewerkers. Voor al uw vragen en advies over de juiste compressor keuze, persluchtkwaliteit en over hoe uw compressor persluchtinstallatie er uit moet komen zien. Ook voor reparatie of service van uw compressor.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Het team van Van Elewout staat voor u klaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

Meer informatie over zuurstofcompressor?

Uw verzoek wordt doorgestuurd naar een medewerker die uw verzoek in behandeling zal nemen.