Olie waterafscheider werking

Ontdek onze kennisbank

De olie-water afscheider is de ideale toevoeging aan uw compressorinstallatie om efficiënt om te gaan met uw condenswater. Bij het comprimeren van lucht ontstaat er veel warmte en wordt de perslucht opgewarmd. De gecomprimeerde lucht wordt opgeslagen in een drukvat/buffer. In deze buffer koelt de lucht af en gaat het vocht uit de perslucht condenseren. Hetzelfde gebeurt in het droogproces van perslucht met bijvoorbeeld een cycloonafscheider of een persluchtkoeldroger. Bij al deze stappen ontstaat er condensaat. Dit condensaat is verzadigd van olieresten uit de compressor. Dit condenswater mag absoluut niet direct afgevoerd worden in het riool of via het hemelwater afvoer. Het olie restgehalte dient eerst terug te worden gebracht onder het wettelijk niveau van <10 mg/M3. Een olie – waterafscheider of condensaat cleaner zorgt hier voor.

De werking van een olie- waterafscheider kenmerkt zich door de eenvoud. Het condensaat wordt opgevangen in een intern reservoir waarbij het soortelijk gewicht zorgt voor de eerste afscheiding. In de tweede stap wordt de olie opgevangen door een olie adsorptiefilter. In de derde en laatste stap zorgt een actief koolfilter ervoor dat de laatste oliedeeltjes van het water wordt gescheiden. De olie bindt zich vast aan het actief kool, zo kan het water worden afgevoerd met het hemelwater en kunnen de filters periodiek worden vervangen. Hiermee verlaagt u uw kosten voor het afvoeren van chemisch afval.

 

Terug naar kennisbank

 

Uw compressorspecialist

Onze technici geven u graag advies

 

Neem contact op

 

Wij bieden al 50 jaar de beste compressoren voor professioneel gebruik. In heel Nederland leveren wij alles op het gebied van perslucht en gascompressie. Neem direct contact op of laat een bericht achter via ons contactformulier. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

olie-waterafscheider-werking-ir-section-v1-1402

Op zoek naar meer informatie?

Naar veelgestelde vragen Naar kennisbank